Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

Βιασμός 13χρονης: Φρίκη στη Λιβαδειά με ραντεβού-παγίδα μέσω social media


Βιασμός 13χρονης: Την παρέσυραν σε ερημική τοποθεσία, την ακινητοποίησαν και τη βίασαν. Αποστροφή προκαλούν οι λεπτομέρειες της σοκαριστικής υπόθεσης σεξουαλικής κακοποίησης μαθήτριας από ανήλικα αγόρια την περασμένη Τρίτη σε χωριό κοντά στη Λιβαδειά.

Το άτυχο κορίτσι, ηλικίας σχεδόν 13 χρόνων, εμπιστεύτηκε έναν από τους δράστες με τον οποίο είχε φιλική σχέση και βρέθηκε εγκλωβισμένη να ζει την απόλυτη φρίκη σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι σε ερημική τοποθεσία. Τα τρία αγόρια οδηγήθηκαν την Πέμπτη ενώπιον του εισαγγελέα, αντιμετωπίζοντας βαρύτατες κατηγορίες.

Ο εφιάλτης της μαθήτριας εκτυλίχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης. Το κορίτσι ακολούθησε τον έναν από τους τρεις νεαρούς, με τον οποίο συνομιλούσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε ερημική τοποθεσία. Εκεί εμφανίστηκαν ξαφνικά τα άλλα δύο παιδιά και τότε η ανήλικη προσπάθησε να απομακρυνθεί, αντιλαμβανόμενη ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ο ένας από τους δράστες την άρπαξε από το λαιμό, την ακινητοποίησε και στη συνέχεια την οδήγησε με τους φίλους του σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι σε ερημική τοποθεσία. Εκεί τη βίασαν διαδοχικά οι δύο από τους τρεις μαθητές.
Το κορίτσι εκμυστηρεύτηκε αμέσως στους γονείς της τα όσα συνέβησαν και το ίδιο βράδυ ο πατέρας της κατήγγειλε το περιστατικό στις Αρχές, υποβάλλοντας μήνυση σε βάρος των δραστών. Η 13χρονη είχε κατονομάσει τον έναν από τους μαθητές με τον οποίο είχε φιλική σχέση, ενώ όπως είπε δεν γνώριζε τους άλλους δύο. Οι αστυνομικοί που προχώρησαν σε έρευνες κατάφεραν τελικά την Τετάρτη να ταυτοποιήσουν και τους τρεις νεαρούς, τους οποίους οδήγησαν στο Τμήμα. Πρόκειται για έναν 15χρονο και δύο 16χρονους μαθητές Λυκείου, που ζουν σε χωριά κοντά στη Λιβαδειά. Παράλληλα, η 13χρονη εξετάστηκε από ιατροδικαστή, που σύμφωνα με πληροφορίες διαπίστωσε πως υπήρχαν ίχνη σεξουαλική κακοποίησης.
Η σοκαριστική υπόθεση βιασμού με ανήλικους πρωταγωνιστές έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα των περασμένων ετών. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο τα προηγούμενα δύο χρόνια περισσότεροι από 30 δράστες κάτω των 18 ετών συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για βιασμό. Μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο, οι Αρχές κλήθηκαν να διαχειριστούν τη βάναυση σεξουαλική κακοποίηση ενός 15χρονου αγοριού στο Ιλιον από φίλους και συμμαθητές του. Μόνο για τη συγκεκριμένη υπόθεση, είχαν συλληφθεί 8 ανήλικοι δράστες. Ανησυχητικά αυξητικές τάσεις παρουσιάζουν και οι αριθμοί των ανήλικων θυμάτων βιασμού. Το 2022, μέσα σε μόλις 12 μήνες, είχαν εκτοξευτεί κατά 58%, με τα θύματα να ξεπερνούν τα 60.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις