Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023

Νέα δημοσκόπηση: Προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ στους νέους 17-34 ετών – Στο 6% το κόμμα του Η.Κασιδιάρη - Τα δεδομένα της Palmos Analysis


 Μια εντελώς διαφορετική εικόνα από αυτήν που παρουσιάζουν οι μέχρι σήμερα δημοσκοπήσεις δίνει η δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Palmos Analysis και παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ATTICA TV, η οποία εστιάζει στις εκλογικές προτιμήσεις και τα “πιστεύω” των ανδρών και γυναικών ηλικίας 17 έως 34 ετών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα της Palmos Analysis, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει προβάδισμα έξι μονάδων έναντι της ΝΔ, συγκεντρώνοντας ποσοστό 25% έναντι 19% της ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει το 9% των ερωτηθέντων, ενώ το ΜέΡΑ25 και οι “Έλληνες για την Πατρίδα” φθάνουν στο 6%.

Στο 5% βρίσκεται το ΚΚΕ, 3% είναι το ποσοστό της Ελληνικής Λύσης, ενώ το 17% των νέων ανθρώπων που ρωτήθηκαν δηλώνουν αναποφάσιστοι.

Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ στους νέους 17-34 ετών, στο 6% το κόμμα του Κασιδιάρη

Στο ερώτημα ποιον πολιτικό αρχηγό νιώθουν ότι βρίσκεται πιο κοντά τους, το 23% των νέων δίνει προβάδισμα στον Αλέξη Τσίπρα και ακολουθούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 20%, ο Γιάννης Βαρουφάκης με 7% και ο Νίκος Ανδρουλάκης με τον Δημήτρη Κουτσούμπα με 6%.

Ενδιαφέροντα είναι τα ποιοτικά στοιχεία της δημοσκόπησης, καθώς η νέα γενιά ιεραρχεί ως σημαντικότερα προβλήματα την ακρίβεια, τους χαμηλούς μισθούς, την ανεργία και την κατάσταση που επικρατεί στην υγεία και την παιδεία, με τα ζητήματα της διαφθοράς και των υποκλοπών να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της κατάταξης. 

Palmos analysis 1
Palmos analysis 2

Η ανασφάλεια που επικρατεί στις τάξεις των νέων ανθρώπων αποτυπώνεται στις απαντήσεις που δίνουν στο ερώτημα εάν θα επέλεγαν να ζήσουν μόνιμα στο εξωτερικό, όπου το 64% απαντά θετικά, ενώ το 71% συμφωνεί να επιτραπεί ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών.

Στο ερώτημα για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων στη χώρα, θετικό εμφανίζεται το 48% και αρνητικό το 44%, ενώ το 47% τάσσεται υπέρ της νομιμοποίησης της χρήσης ινδικής κάνναβης. Το 62% τέλος απορρίπτει την κατάργηση του μαθήματος των θρησκευτικών στα σχολεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις