Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023

P. Kαντίροφ: «H ανατολική Γερμανία μας ανήκει – Πρέπει να επιστρέψουμε εκεί»


 Η αποχώρηση των σοβιετικών στρατευμάτων από το έδαφος της πρώην ΛΔΓ τη δεκαετία του 1990 ήταν λάθος σύμφωνα με τον Καντίροφ.

Με επιστροφή των ρωσικών δυνάμεων κατοχής σε γερμανική εδάφη απειλεί ο ηγέτης της Τσετσενίας και σύμμαχος του Βλαντίμιρ Πούτιν, Ραμζάν Καντίροφ, ενόψει των παραδόσεων δυτικών αρμάτων μάχης, μεταξύ των οποίων και γερμανικής κατασκευής Leopard 2 στην Ουκρανία.

«Πρέπει να επιστρέψουμε εκεί, είναι δικό μας έδαφος», είπε ο Καντίροφ αναφερόμενος στη σοβιετική κατοχή στην πρώην Ανατολική Γερμανία σε συνέντευξή του στη ρωσική κρατική τηλεόραση, που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του προπαγανδιστικού προγράμματος «60 Minutes».

Και δήλωσε ότι ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς θα πρέπει «να φάει μία στα μούτρα» για τις δηλώσεις του αναφορικά με τη Ρωσία. Πρόσφατα και ο Βλαντίμιρ Πούτιν επέκρινε δριμύτατα το γεγονός ότι γερμανικά τανκς θα βάλλουν σύντομα εναντίον Ρώσων στρατιωτών για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και και δήλωσε, όχι για πρώτη φορά, ότι είναι έτοιμος να επιστρατεύσει ολόκληρο το ρωσικό οπλοστάσιο -το οποίο περιλαμβάνει πυρηνικά όπλα.

Σύμφωνα με τον Καντίροφ, η αποχώρηση των σοβιετικών στρατευμάτων από το έδαφος της πρώην ΛΔΓ τη δεκαετία του 1990 ήταν λάθος. Οι υπεύθυνοι, όπως ο πρώην πρόεδρος Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο οποίος πέθανε πέρυσι, θα έπρεπε να είχαν τιμωρηθεί ως «προδότες», είπε ο 46χρονος Τσετσένος ηγέτης, δυνάμεις του οποίου μετέχουν στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Μιλώντας σε εξωτερικό χώρο μέσα στο σκοτάδι ο Καντίροφ υποστήριξε ότι μόνον με την ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων θα καταλάβουν τη θέση τους στην ιεραρχία οι Γερμανοί. Ισχυρίστηκε δε ότι δεν του προξενεί κανέναν φόβο μια πιθανή αντιπαράθεση με το ΝΑΤΟ ή ένας επικείμενος πυρηνικός πόλεμος. «Θα κερδίσουμε και θα τους καταστρέψουμε», είπε.

Μολονότι μετά από σχεδόν ένα χρόνο η Ρωσία δεν έχει επιτύχει τους στόχους της στον επιθετικό της πόλεμο κατά της Ουκρανίας και έχει υποστεί αρκετές στρατιωτικές ήττες ο Καντίροφ εμφανίστηκε σίγουρος ότι οι δυνάμεις της Μόσχας μπορούν να νικήσουν την Ουκρανία μέχρι το τέλος του έτους και να κατακτήσουν σημαντικές πόλεις της, όπως το Κίεβο, το Χάρκοβο και την Οδησσό.

Ο Καντίροφ -τον οποίο ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγορούν ότι κυβερνά δικτατορικά με τις ευλογίες του Πούτιν την Τσετσενία και ότι βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν αντίπαλοί του – κάλεσε τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να αυτοπυροβοληθεί επειδή, όπως είπε, έφερε βάσανα και θάνατο στον λαό του.


pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις