Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023

Εκλογές 2023: Η Δήμητρα Λιάνη – Παπανδρέου ανακοινώνει σήμερα νέο κόμμα Θα λέγεται «Δημοκρατική Πατριωτική Ενότητα» και θα είναι «αμιγώς παπανδρεϊκό» εμπνεόμενο από τα οράματα του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ


 Γεώργιος Σαρρής

Τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα στις 12:30 το μεσημέρι η Δήμητρα Λιάνη,

τελευταία σύζυγος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου. Σύμφωνα με πληροφορίες η παρουσίαση θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του πρώτου ορόφου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και το όνομα του κόμματος θα είναι «Δημοκρατική Πατριωτική Κίνηση».

Εκμεταλλευόμενη τα ευεργετήματα που δίνει σε μικρά κόμματα το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής η κ. Λιάνη με μια σειρά από συνεργάτες της θα δοκιμάσουν να κατέλθουν στην κεντρική πολιτική σκηνή διεκδικώντας την ψήφο των πολιτών στις εκλογές και ιδίως ατόμων που εμπνέονταν από τα οράματα, τις πράξεις και τα μηνύματα του Ανδρέα Παπανδρέου.

Όπως τονίζει ωστόσο ο δημοσιογράφος Γιάννης Ευσταθίου σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η κ. Λιάνη δεν θα είναι επικεφαλής του σχηματισμού, καθώς του κόμματος θα ηγείται μια διευθυντική ομάδα. Ειδικότερα, όπως γράφει χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, «αν και μέχρι τώρα θεωρείτο πως το κόμμα ιδρύεται υπό τη σκέπη της αγαπημένης μου φίλης Δήμητρας Λιάνη – Παπανδρέου, σήμερα το πρωί δηλώνεται αρμοδίως πως η ίδια δεν αποδέχεται το ρόλο και την ευθύνη της επικεφαλής, όπως της είχε προταθεί. Διάκειται ευμενώς στην όλη προσπάθεια, αλλά θα λάβει τις αποφάσεις της για ενεργό συμμετοχή της σε επόμενο χρόνο και δεν θα παραστεί στη σημερινή ιδρυτική εκδήλωση.

Το κόμμα άλλωστε δεν θα έχει αρχηγικό μοντέλο, αλλά μια διευθυντική ομάδα.

Θα ονομάζεται Δημοκρατική Πατριωτική Ενότητα και ιδρυτικά μέλη θα είναι 100άδες πρώην βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ που θεωρούνταν στενοί συνεργάτες και πιστοί μέχρι τέλους στον Ανδρέα, αλλά και διάφορες άλλες προσωπικότητες. Σήμερα θα παρουσιαστεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις