Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023

Σεισμός στην Τουρκία: Τραγωδία με σχολική ομάδα βόλεϊ από την Αμμόχωστο – Τουλάχιστον 22 νεκροί


 Τραγικός είναι o απολογισμός από τους σεισμούς στην Τουρκία. Θρήνος επικρατεί στην Αμμόχωστο, καθώς πολλά παιδιά από μια ομάδα βόλεϊ εντοπίστηκαν νεκρά κάτω από τα συντρίμμια, στην πόλη Αντιγιαμάν.

Την ημέρα του φονικού σεισμού, η ομάδα βόλεϊ βρισκόταν στην πόλη για ένα τουρνουά.   Το επταώροφο ξενοδοχείο Isias, όπου διέμεναν τα παιδιά, μαζί με γονείς καθηγητές από το Turkish Maarif College της Αμμοχώστου, κατέρρευσε.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, σύμφωνα με ανακοίνωση των Αρχών, στα ερείπια του ξενοδοχείου, όπου διέμενε η ομάδα των 39 ατόμων, βρέθηκαν τα άψυχα σώματα 16 ανθρώπων. Τέσσερα άτομα της ομάδας κατάφεραν να σωθούν, βγαίνοντας μόνοι τους από τα ερείπια.

Πριν από λίγο η εφημερίδα Πολίτης της Κύπρου, μετέδωσε ότι ο αριθμός των νεκρών από την αποστολή ανέρχεται σε 22, καθώς ανασύρθηκαν ακόμη έξι σοροί από τα χαλάσματα του ξενοδοχείου.

Ο «υπουργός παιδείας» του ψευδοκράτους, Ναζίμ Τσαβούσογλου δήλωσε από το Αντίγιαμαν, όπου βρίσκεται, ότι απόψε με ειδική πτήση θα μεταφερθούν στην Κύπρο όλες οι σοροί που θα εντοπιστούν κατά την διάρκεια της ημέρας.

Το 75% των χαλασμάτων, πρόσθεσε, έχει μετακινηθεί από το ξενοδοχείο και προσπαθούν να φτάσουν στο σημείο που βρίσκεται «και το τελευταίο μας παιδί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις