Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023

Μοιράζουν λεφτά στην Ξάνθη: «Αρπαχτή» 26.000€ από την Λένα Ζευγαρά για να ανοίξει το Καρναβάλι και 23.000€ για πυροτεχνήματα! Τρελή «αρπαχτή» για 1 έως δύο ώρες το πολύ πρόγραμμα!


 «Λεφτά υπάρχουν» και φαίνεται πως είναι στον Δήμο Ξάνθης, καθώς αποφάσισε να διανθίσει τις εκδηλώσεις του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού με λαϊκό πρόγραμμα, αλλά και με νότες τραπ, δίνοντας ως αμοιβή υπέρογκα ποσά.

Όπως προκύπτει από τις αποφάσεις του Κέντρου Πολιτισμού, που αναρτήθηκαν στη Διαύγεια, η σημερινή εναρκτήρια συναυλία με τη Λένα Ζευγαρά θα κοστίσει 26.000 ευρώ, ενώ εγκρίθηκε και δαπάνη 23.000 ευρώ για την προμήθεια και ρίψη πυροτεχνημάτων.

Βέβαια είναι λογικό το ποσό που ζητάει η λαικη αοιδός, αν υπολογίσουμε πως το νυχτερινό κέντρο που εμφανιζόταν με τον Στέλιο Ρόκκο στην Θεσσαλονίκη, παρέμεινε δύο εβδομάδες κλειστό εξαιτίας του των συμπτωμάτων εμφράγματος που είχε ο Σ.Ρόκκος. 

Οι αντιδράσεις για τα 26.000€ δεν περιορίζονται στην πολυδάπανη συναυλία της Λένας Ζευγαρά, αλλά αφορούν και την επιλογή του τράπερ FY και ενός καλλιτέχνη με το όνομα Robin Juanta, με προβλεπόμενη δαπάνη που αγγίζει τα… 10.000 ευρώ, καθώς οι υβριστικοί στίχοι είναι επίσης πανάκριβοι!

Οι αντιπολιτευόμενες δυνάμεις του δήμου και τοπικά ΜΜΕ έχουν ξεσηκωθεί με τις δαπανηρές επιλογές που πλαισιώνουν το Ξανθιώτικο Καρναβάλι. Επίσης έχει κατατεθεί αίτημα ακύρωσης της συναυλίας του τράπερ FY από παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Πολλοί κάνουν λόγο για κατήφορο του τοπικού καρναβαλιού, το οποίο έγινε γνωστό σε όλη τη χώρα για τις θρακικές λαογραφικές εκδηλώσεις, που φαίνεται ότι περνούν σε δεύτερη μοίρα.

Ειδικά για την παρουσία των τράπερ παρενέβη και ο μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων, σχολιάζοντας ότι οι λαογραφικές εκδηλώσεις πρέπει «να διατηρούν τον λαογραφικό τους χαρακτήρα, να είναι όντως πολιτιστικές και να μην προσβάλλουν και ευτελίζουν τα όσια και ιερά του λαού μας, αλλά και την ανθρώπινη ύπαρξη».

Ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Ηλίας Ασκαρίδης είχε εξηγήσει ειδικά για την τραπ πινελιά: «Αφουγκραζόμαστε τον παλμό της νεολαίας και θέλουμε να συμβαδίζουμε. Το ίδιο κάναμε και με τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη. Ακούσαμε τη νεολαία που τον ζητάει».

Ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης έσπευσε να καλύψει τα ακάλυπτα: «Πρώτον θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι σε αυτό το μεγάλο τον θεσμό σ’ αυτή την ευλογημένη περιοχή πάντα φέρνουμε μεγάλα μουσικά σχήματα. Είναι στο κέντρο της πλατείας δωρεάν για 110.000 κόσμο και βέβαια και από την ευρύτερη περιοχή. Αυτά τα χρήματα είναι η φιλοξενία, ολό το μουσικό σχήμα που συνοδεύει την κυρία, τα αεροπορικά εισιτήρια, τα ηχητικά, όλα. Είναι ένα κομμάτι χρηματοδότησης».

Όσο για την αμοιβή της τραγουδίστριας είπε: «Δεν το ξέρω αυτό το κανονίζει ο μάνατζερ όχι εγώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις