Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

Μητσοτάκης: Έως και 300 Eυρώ το επίδομα για τους συνταξιούχους – Θα δοθεί Eφάπαξ «Έχουμε περισσότερα έσοδα και αναγγέλλω ότι θα υπάρξει EKTAKTO Bοήθημα»


 Γεωργία Αθ. Σκιτζή

«Όταν υλοποιήσαμε τη δέσμευσή μας για αύξηση των συντάξεων κατά 7,75% γνωρίζαμε ότι πραγματική αύξηση θα έβλεπαν οι συνταξιούχοι που δεν είχαν

προσωπική διαφορά. Να εκφράσω τον προβληματισμό μου για εκείνους που ενώ θεσμοθέτησαν την προσωπική διαφορά διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους. Πράγματι υπήρχαν αδικίες και συνταξιούχοι με χαμηλές συντάξεις οι οποίοι επειδή είχαν προσωπική διάφορά δεν είδαν αύξηση.

Έχουμε καλύτερη εικόνα του προϋπολογισμού. Έχουμε περισσότερα έσοδα και αναγγέλλω ότι θα υπάρξει έκτακτο βοήθημα για συνταξιούχους που δεν είδαν αύξηση στις συντάξεις τους μεταξύ 200 και 300 ευρώ. Το βοήθημα αυτό θα δοθεί εφάπαξ».

Τα παραπάνω τόνισε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί στην Κοζάνη στα περιφερειακά ΜΜΕ.


Η πράσινη μετάβαση είναι αδιαπραγμάτευτη
Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι η περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας θα αποτελέσει πρότυπο στην πράσινη μετάβαση. Έχουμε αφιερώσει ενέργεια και διαπραγματεύσεις για να εξασφαλίσουμε πόρους.

Οι πολίτες θα πειστούν ότι υπάρχουν εξασφαλισμένοι πόροι και συνεκτική λογική. Έχουμε εξηγήσει τι έρχεται μετά τον λιγνίτη. Εδώ και 10 χρόνια ο λιγνίτης είχε μειωμένη συμμετοχή στο μείγμα παραγωγής. Καταλαβαίνω απόλυτα την καχυποψία και τον προβληματισμό σε μια περιφέρεια που είχε εξάρτηση από έναν φυσικό πόρο.

Αυτό που παρουσιάζουμε είναι ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο. Αποδίδω μεγάλη σημασία στο Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας που θα γίνει πόλος για να βοηθήσει το ανθρώπινο δυναμικό.

Υπάρχει αύξηση του ΑΕΠ της περιφέρειας η ανεργία είναι στον εθνικό μέσο όρο άρα δεν συντελέστηκε καμία καταστροφή.

Τόνισε ακόμα ότι θα έχει τα περισσότερα αρδευτικά έργα κατά κεφαλήν στην περιοχή.

Αναφερόμενος στη μονάδα 5 της Πτολεμαΐδας είπε ότι θα παίξει ρόλο στην περιοχή αλλά η πράσινη μετάβαση είναι αδιαπραγμάτευτη.

«Επεξεργαζόμαστε νέο σχέδιο με το υπουργείο Υγείας για την προσέλκυση ειδικοτήτων»
Για το Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης και την έλλειψη γιατρών είπε: Το πιο κρίσιμο ζήτημα που αντιμετωπίζει το ΕΣΥ είναι η έλλειψη προσωπικού, είπε ο πρωθυπουργός. Και πρόσθεσε: έχουμε μεγάλο ζήτημα προσέλκυσης γιατρών σε διάφορες ειδικότητες σε πολλά περιφερειακά νοσοκομεία. Τα κίνητρα που έχουμε θεσπίσει δεν φαίνεται να επαρκούν. Σήμερα, ωστόσο, έχουμε περισσότερο προσωπικό αλλά δεν είμαστε εκεί που θα θέλαμε. Επεξεργαζόμαστε ένα νέο σχέδιο με το υπουργείο Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις