Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023

AYTH EINAI H πιο αγχωτική ώρα της ημέρας – Η διαφορά σε άνδρες και γυναίκες - Τα μικρά καθημερινά δράματα που αυξάνουν το στρες


 Επιστήμονες έκαναν μια νέα έρευνα και εντόπισαν την πιο αγχωτική ώρα της ημέρας, ενώ με βάση τα αποτέλεσμα που προέκυψαν, διαπιστώθηκε διαφορά στον τρόπο με τον οποίο βιώνουν το άγχος οι γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες.

Όπως αναφέρει η nypost.com, η μελέτη έγινε σε δείγμα 2.000 Βρετανών μέσω του OnePoll για τη Rescue Remedy και διαπιστώθηκε ότι το πρωί, είναι η πιο αγχωτική στιγμή της ημέρας.

Συγκεκριμένα, το αγχωτικό διάστημα είναι μεταξύ 7:23 π.μ. και 8:43 π.μ., ενώ ο πρώτος στρεσογόνος παράγοντας εμφανίζεται περίπου στις 8:18 π.μ.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτό το χρονικό διάστημα, ενδέχεται να σημειωθούν οι εξής καταστάσεις, οι οποίες δημιουργούν άγχος:

  • Κίνηση στο δρόμο
  • Λέρωμα των ρούχων (από καφέ, φαγητό ή μακιγιάζ)
  • Σπάσιμο αντικειμένου (πχ ενός ποτηριού)
  • Καθυστερημένο ξύπνημα
  • Λέρωμα του χαλιού στο σπίτι.
Γυναίκα με πονοκέφαλο κάθεται στο γραφείο της

Επίσης, η έρευνα διαπίστωσε ότι η κούραση (46%), ο διακοπτόμενος νυχτερινός ύπνος (36%) και μια κουραστική μέρα στη δουλειά (33%) ήταν μεταξύ των κορυφαίων αιτιών για να αγχωθεί ένα άτομο την επόμενη μέρα.

Έτσι, τέσσερις στους δέκα (41%) ισχυρίζεται ότι έμειναν ξύπνιοι τη νύχτα ή είχε διαταραχθεί ο ύπνος τους λόγω καθημερινών ενοχλήσεων. Μάλιστα, οι γυναίκες σε ποσοστό 50%, σε αντίθεση με τους άνδρες που ήταν 32%.

Η εκπρόσωπος της Rescue Remedy, Zuzana Bustikova, δήλωσε ότι «περισσότερο από ποτέ, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τι μας λέει το σώμα και το μυαλό μας και, αν και δεν είναι πάντα εύκολο, είναι ζωτικής σημασίας να ορίσουμε καλές συνήθειες όπως το να τρώμε καλά, να καθιερώνουμε μια ρουτίνα χαλάρωσης πριν τον ύπνο και να αφιερώνουμε χρόνο για να φροντίσουμε τον εαυτό μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις