Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

Κατέρρευσαν οι Ουκρανοί στο Μπάκχμουτ: Αποχωρούν (και) από τις ανατολικές συνοικίες και περνούν κολυμπώντας τον ποταμό Bakhmutske Οι Ρώσοι έφτασαν στην Fedorivka έξω από το Σεβέρσκ


 Σημαντικές είναι οι εξελίξεις στις μάχες του Μπάκχμουτ όπου πριν από λίγη ώρα οι Ουκρανοί αποχώρησαν μαζικά από τις ανατολικές συνοικίες της πόλης και πέρασαν ακόμα και κολυμπώντας τον ποταμό Bakhmutske για να καταφύγουν στις δυτικές συνοικίες.

Η υποχώρησή τους ήταν άτακτη αφήνοντας πίσω μεγάλες ποσότητες στρατιωτικού εξοπλισμού.

Η εξέλιξη αυτή σε συνδυασμό με την βραδινή υποχώρηση των ουκρανικών δυνάμεων από τις βόρειες συνοικίες και την τάχιστη ρωσική προέλαση προς το κέντρο της πόλης δείχνουν πως η σύγκρουση του  Μπάκχμουτ μπορεί να τελειώσει μέσα στις επόμενες ημέρες.

Οι Ρώσοι εφαρμόζουν το ίδιο σχέδιο που είχαν εφαρμόσει και στο Xαλέπι της Συρία, δημιουργώντας ένα «δαχτυλίδι θανάτου» γύρω από την πόλη του οποίου την «ακτίνα» την μειώνουν καθημερινά μέχρι να φτάσει στο ίδιο του το κέντρο.

Σχετικά βίντεο από την πόλη του Μπάκχμουτ δείχνουν κατεστραμμένες ουκρανικές φάλαγγες.

Συνεχίζεται απρόσκοπτα και η προώθηση των Ρώσων προς το Σεβέρσκ καθώς έφτασαν στον οικισμό Fedorivka που είναι ο τελευταίος πριν την πόλη.

Το Σεβέρσκ οι Ρώσοι το θέλουν καθώς από εκεί ο δρόμος για Σλαβιάνσκ και Κραματόρσκ θα είναι ανοιχτός.

Στο Ugledar οι Ρώσοι μετά από ένα διάλειμμα δύο ημερών ανέλαβαν εκ νέου τις επιχειρήσεις κατά της βιομηχανικής ζώνης όπου έχει συγκεντρωθεί η ουκρανική φρουρά της πόλης.

Οι Ρώσοι επικεντρώνονται στο εργοστάσιο παραγωγής άνθρακα.

Το ρωσικό Πυροβολικό πλήττει ανηλεώς τις θέσεις των Ουκρανών εντός της βιομηχανικής ζώνης.

Καταφθάνουν νέες ρωσικές ενισχύσεις για την κατάληψη της πόλης.

Υπάρχουν αναφορές πως στην Μαριούπολη έχουν συγκεντρωθεί 35.000 άνδρες για να επιτεθούν στην Ζαπορίζια την άνοιξη αφού όμως πρώτα οι Ρώσοι θα έχουν τελειώσει με τις πόλεις Σεβέρσκ, Μπάκχμουτ, Ugledar ώστε να μπορούν να ελέγουν τις γραμμές μεταφορών και τις μετακινήσεις των ουκρανικών στρατευμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις