Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023

Η συγκλονιστική έκκληση κοριτσιού από τη Συρία για βοήθεια μετά τον σεισμό – «Eίμαι κυριολεκτικά αηδιασμένη» «Eίμαστε κι εμείς άνθρωποι. Είμαστε γαμ… άνθρωποι. Σταματήστε να το κάνετε αυτό, να μη μας βοηθάτε με κανένα τρόπο»

 
Ένα βίντεο με ένα κορίτσι κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Με δάκρυα στα μάτια, απευθύνει έκκληση για βοήθεια στη Συρία μετά τον καταστροφικό σεισμό. «Ναι, ξέρω ότι συνέβη στην Τουρκία και λυπάμαι τόσο πολύ για την Τουρκία. Και γνωρίζω ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που υποφέρουν στην Τουρκία, αλλά υποφέρουμε κι εμείς. Είμαστε κι εμείς άνθρωποι. Είμαστε γαμ… άνθρωποι», λέει, μεταξύ άλλων.

Ειδικότερα, η κοπέλα λέει στο βίντεο: «Είμαι κυριολεκτικά γαμ.. αηδιασμένη αυτή τη στιγμή. Ζω στην Συρία και βρισκόμαστε σε πόλεμο επί 7 χρόνια. Υποφέραμε πολλά σε αυτή την πόλη, εντάξει; Υποφέραμε πολλά. Χάσαμε πολλούς ανθρώπους που αγαπούσαμε και υποφέραμε από τον πόλεμο για 7 χρόνια. Δεν έχουμε ηλεκτρικό, δεν έχουμε αέριο, δεν έχουμε τίποτα. Δεν έχουμε τίποτα από αυτά που κάθε ανθρώπινη ύπαρξη μπορεί να θέλει, εντάξει; Δεν διαθέτουμε καν τα φυσιολογικά πράγματα για τις ανθρώπινες ανάγκες, να καλύψουμε τις φυσιολογικές ανάγκες. Και τώρα συνέβη ο σεισμός κι ούτε ένας άνθρωπος δεν προσπάθησε να μας βοηθήσει. Ναι, ξέρω ότι συνέβη στην Τουρκία και λυπάμαι τόσο πολύ για την Τουρκία. Και γνωρίζω ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που υποφέρουν στην Τουρκία, αλλά υποφέρουμε κι εμείς. Είμαστε κι εμείς άνθρωποι. Είμαστε γαμ… άνθρωποι. Σταματήστε να το κάνετε αυτό, να μη μας βοηθάτε με κανένα τρόπο. Τι κάναμε; Είμαστε άνθρωποι. Δεν φταίμε εμείς που έγινε ο πόλεμος και για όσα συνέβησαν.

Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας. Άνθρωποι πεθαίνουν και δεν έχουμε πού να πάνε. Τα σπίτια τους κατέρρευσαν και, κυριολεκτικά, υπάρχουν παιδιά που έχασαν όλους τους συγγενείς τους. Ολόκληρες οι οικογένειές τους είναι νεκρές πλέον. Σας παρακαλώ, οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει. Μοιράστε αυτό το μήνυμα και πείτε στους ανθρώπους ότι η Συρία υποφέρει. Παρακαλώ δώστε οτιδήποτε, χαρίστε ό,τι μπορείτε, σας παρακαλώ βοηθήστε.

Δεν είναι δίκαιο! Δεν είναι δικό μας λάθος, που γεννηθήκαμε σε μία χώρα, από την οποία δεν μπορούμε καν να φύγουμε. Εντάξει; Δεν είναι δικό μας λάθος, που το διαβατήριό μας δεν μας επιτρέπει να πάμε πουθενά στον γαμ… κόσμο. Δεν είναι δικό μας λάθος. Τουλάχιστον βοηθήστε τους ανθρώπους που πεθαίνουν. Βοηθήστε τουλάχιστον τους ανθρώπους που, κυριολεκτικά, δεν έχουν σπίτι, δεν έχουν οικογένεια αυτή τη στιγμή. Και δεν ξέρουν πού να πάνε γιατί δεν έχουν χρήματα.

Σας παρακαλώ, βοηθήστε οποιονδήποτε, μάθετε ότι συμβαίνει αυτό. Μην αφήνετε τα ΜΜΕ να σας κοροϊδεύουν και να λένε ”βοηθάμε τη Συρία”. Κανένας δεν βοηθάει τη Συρία και θα σας το αποδείξω. Θα σας δείξω μία εικόνα, που δείχνει ότι ούτε ένα αεροπλάνο δεν φτάνει στη Συρία. Ούτε ένα γαμ… αεροπλάνο! Σας παρακαλώ, λοιπόν, διαδώστε το μήνυμα και δωρήστε ό,τι μπορείτε. Σας παρακαλώ!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις