Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023

Κριμιζής: Στατιστικά υπάρχει ζωή αλλού – Τι απάντησε για τα UFO και τους εξωγήινους

 


Η απάντηση του διακεκριμένου καθηγητή είναι κοφτή. «Στατιστικά υπάρχει ζωή αλλού. Έχουμε ενδείξεις αλλά όχι αποδείξεις».

«Αρχίζουμε από κοντά, από το ηλιακό μας σύστημα. Τώρα υπάρχει υψηλόβαθμο γνώσης για το δικό μας ηλιακό σύστημα. Και ξέρετε, ο δικός μας γαλαξίας είναι ένας από δύο τρισεκατομμύρια γαλαξίες. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 43 δισεκατομμύρια πλανήτες οι οποίοι έχουν παρόμοιες συνθήκες με την γη», είπε αρχικά

Και συνέχισε λέγοντας: «Σε μια παρατήρηση σε εξωπλανήτη βρέθηκαν υδρατμοί. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως υπάρχει νερό σε εξωπλανήτες. Ξέρετε, το σύνθημα της εξερεύνησης πλανητικού μας συστήματος που είχαμε τοποθετήσει, ήταν, “κοιτάξτε το νερό”. Γιατί το νερό είναι η ζωή. Το ξέραμε για τη Γη, αλλά δεν γνωρίζαμε πού αλλού υπάρχει. Έκτοτε, ανακαλύψαμε ότι υπάρχει νερό στον Δία, υπάρχουν ωκεανοί στα φεγγάρια του Δία, υπάρχουν ωκεανοί στα φεγγάρια του Κρόνου, υπάρχει νερό στις ατμόσφαιρες των απώτερων πλανητών, ακόμη και παγωμένο νερό στον Πλούτωνα. Το εξερευνήσαμε μόλις πριν από 7 χρόνια για πρώτη φορά και υπάρχουν παγωμένες λίμνες. Το νερό υπάρχει παντού. Άρα αυτό, μας δείχνει πως υπάρχει ζωή κι αλλού, αλλά δεν μπορούμε να απαντήσουμε αν υπάρχει έλλογη ζωή, γιατί θα πρέπει να σκεφτόμαστε τις αποστάσεις».

«Νομίζαμε ότι όριο του γαλαξία ήταν στα 750 εκατομμύρια χλμ., μέχρι εκεί που είναι ο Δίας. Με το “Voyager” βρήκαμε ότι είναι στα 18,2 δισεκατομμύρια χλμ, έπειτα από 35 χρόνια. Δηλαδή από το 1977 που ταξιδεύει το διαστημόπλοιο σε 71.000 χλμ την ώρα και μετά από 23 χρόνια που περάσαμε τον τελευταίο μεγάλο πλανήτη, που είναι ο Ποσειδώνας και να μπούμε στον γαλαξία» πρόσθεσε ο κ. Κριμιζής.

Ο πιο κοντινός μας ήλιος είναι περίπου 42 τρισεκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά

«Ο πιο κοντινός μας ήλιος είναι το άλφα Κενταύρου. Η απόστασή του είναι περίπου 42 τρισεκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά. Με το Voyager σήμερα είμαστε στα 23 τρισεκατομμύρια χιλιόμετρα. Άρα είμαστε 2000 φορές πιο μακριά. Ο Voyager με την ταχύτητα των 61000 χιλιομέτρων την ώρα αν κατευθυνόταν προς αυτή την κατεύθυνση θα έπαιρνε 13000 χρόνια για να φτάσουμε στον πιο κοντινό μας ήλιο», πρόσθεσε στη συνέχεια αναφερόμενος στο αν μπορούμε να εξερευνήσουμε άλλους γαλαξίες.

Τα UFO είναι οπτικές απάτες

«Δεν πιστεύω στα UFO. Η απάντηση βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα και παρατηρήσεις. Όσες φορές υπήρξαν επιστημονικά δεδομένα με παρατηρήσεις και όργανα απεδείχθη ότι ήταν οπτικές απάτες.» τόνισε ο διακεκριμένος επιστήμονας.

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε, ότι πριν υπάρξει η ανθρωπότητα, τα τελευταία 2-3 εκατομμύρια χρόνια, -στην πραγματικότητα ο πολιτισμός μας είναι τις τελευταίες εκατονταετίες- ότι πιθανόν να μην πέρασε κάποιο διαστημόπλοιο, αλλά αυτά που ξέρουμε για τις παρατηρήσεις, λένε ότι δεν υπήρξε ποτέ μια παρατήρηση από εξωγήινο», απάντησε ο καθηγητής Σταμάτης Κριμιζής.

Αναφερόμενος στο ειδικό γραφείο της NASA, o κ. Κριμιζής απάντησε: «Η NASA έχει δημιουργήσει ένα ειδικό γραφείο για φαινόμενα που δεν έχουν εξηγηθεί με τους νόμους της φυσικής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις