Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

Επανέρχεται στην καθημερινότητα η Άγκυρα - H TOYPKIA εκτόξευσε πύραυλο KUZGUN στο πεδίο βολής στην Σινώπη

 


Παναγιώτης Νάστος

Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν την  εκτίμησή μας, ότι οι σεισμοί στην Τουρκία θα έχουν ως αποτέλεσμα μια περίοδο  ύφεσης στις Ελληνοτουτουρκικές σχέσεις,

αλλά όχι εγκατάλειψης από τους Τούρκους της υλοποίησης των εξοπλιστικών τους προγραμμάτων  και των επιθετικών βλέψεων σε βάρος των νησιών μας στο Αιγαίο

Την ώρα που όλος ο κόσμος βοηθάει την Τουρκία για τους σεισμόπληκτους, o Eρντογάν  συνεχίζει να ξοδεύει δισεκατομμύρια τουρκικές λίρες  για την ανάπτυξη της πολεμικής της βιομηχανίας, αντί να ρίξει τα λεφτά για να ανακουφίσει τον πληγωμένο λαό του.

Αυτή ήταν η επισήμανση σε προγενέστερο άρθρο μας  με τίτλο "Αποκάλυψη κόλαφος για τον Ερντογάν! Δύο ημέρες μετά τους φονικούς σεισμούς υπεγράφη συμφωνία 3,5 δισ τουρκικών λιρών μεταξύ της τουρκικής Προεδρίας Αμυντικών Βιομηχανιών και της ASELSAN", σχετικά με συστήματα αεράμυνας και ραντάρ.

Ωστόσο ο εμμονικά πολεμοχαρής ο Ερντογάν δεν σταμάτησε εκεί, αλλά έτρεξε να πουλήσει όπλα στην Διεθνή αμυντική έκθεση IDEX 2023 που έγινε στα ΗΑΕ!

Τωρα  το site της Τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας σε άρθρο με τίτλο,  "Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη Σινώπη η πρώτη δοκιμή βολής των αρθρωτών κατευθυνόμενων πυρομαχικών KUZGUN-KY που αναπτύχθηκε από την TÜBİTAK SAGE", επιχαίρει για τα κατορθώματα του καθεστώτος Ερντογάν, αναφέροντας:

"Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης IDEF'21 που πραγματοποιήθηκε το 2021, η TÜBİTAK SAGE παρουσίασε για πρώτη φορά την KUZGUN Modular Guided Munition Family. Η δοκιμαστική περίοδος ξεκίνησε στην οικογένεια KUZGUN, η οποία έχει 3 μέλη

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ,με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου στο Πεδίο βολής της Σινώπης η πρώτη δοκιμή βολής του KUZGUN-KY, της έκδοσης στερεών καυσίμων του KUZGUN.

Δεν υπήρχε κεφαλή, καθώς είχε ως στόχο τη συλλογή δεδομένων για τον πύραυλο εντός του πεδίου βολής, από τη στεριά στη θάλασσα.

Απαντώντας στις ερωτήσεις μας τον Μάρτιο του 2022, ο Διευθυντής της TÜBİTAK SAGE Gürcan Okumuş είπε: «Θα εκτοξεύσουμε πυρομαχικό  στερεού καύσιμου (KUZGUN-KY) από ένα IDA (μη επανδρωμένο θαλάσσιο όχημα). Υπάρχουν απαιτήσεις για πυρά και από επανδρωμένες κανονιοφόρους»

Τον Ιούνιο του 2022, υπογράφηκε συμφωνία μεταξύ της TÜBİTAK SAGE και της SEFİNE Shipyard για την εκτόξευση του KUZGUN-KY από τη SİDA.

Μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται η πρώτη βολή του KUZGUN-KY από τη SİDA.

Από την άλλη, οι εργασίες συνεχίζονται για την πρώτη λήψη του KUZGUN-SS, ενός άλλου μέλους της οικογένειας KUZGUN, από την AKSUNGUR SİHA. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε συγκεντρώσει. είναι θέμα χρόνου να γίνει αυτή η λήψη.

Οικογένεια πυρομαχικών KUZGUN

Στο πλαίσιο του έργου TÜBİTAK SAGE, KUZGUN. Αναπτύσσει τρεις διαφορετικούς πυραύλους σε διαμορφώσεις στερεού καυσίμου (KY), Turbojet Engine (TJ) και Free Floating (SS).

Τα πυρομαχικά KUZGUN, τα οποία μπορούν να εκτοξευθούν από F-16, MMU, HÜRJET, HÜRKUŞ και διάφορες πλατφόρμες UAV, ζυγίζουν λιγότερο από 100 κιλά.

Πυρομαχικά KUZGUN, τα οποία θα έχουν διάφορες επιλογές κεφαλής, όπως σωματιδιακά, διεισδυτικά, θερμοβαρικά και γενικής χρήσης.

Διαθέτει επιλογές πλοήγησης με κεφαλή αναζήτησης όπως Laser Seeker (LAB), Imaging Infrared Seeker (IIR), Radar Seeker, HOJ, mmW Radar, Data Link, ANS και KKS.

Η οικογένεια KUZGUN περιλαμβάνει κατανεμημένους στόχους (προσωπικό με κεφαλή σωματιδίων - υψηλή αποτελεσματικότητα σε θωρακισμένα στοιχεία), σταθερά στοιχεία αεράμυνας (κεφαλή σωματιδίων), βιομηχανικές εγκαταστάσεις (κεφαλές διάτρησης ή γενικής χρήσης), κτίρια (κεφαλές διάτρησης), θαμμένα/προστατευμένα .

Θα χρησιμοποιηθεί ως μια οικονομικά αποδοτική λύση με την επιλέξιμη κεφαλή και τον αναζητητή για όλους τους στόχους (διεισδυτική κεφαλή), για υπόγειες αμυντικές εγκαταστάσεις (διατρητική ή θερμοβαρική κεφαλή) και τους κινούμενους στόχους (αναζήτησης λέιζερ και κεφαλή σωματιδίων).

Τι αποδεικνύεται;

Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν την  εκτίμησή μας, ότι οι σεισμοί στην Τουρκία  θα έχουν ως αποτέλεσμα μια περίοδο  ύφεσης στις Ελληνοτουτουρκικές σχέσεις , αλλά όχι εγκατάλειψης από τους Τούρκους  της υλοποίησης των εξοπλιστικών τους προγραμμάτων  και των επιθετικών βλέψεων σε βάρος των νησιών μας στο Αιγαίο προς εξυπηρέτησης του ιδεολογήματος της "Γαλάζιας Πατρίδας" και γιαυτό θα πρέπει η χώρα μας να εντείνει το εξοπλιστικό της πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις