Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

Η Ρωσία χτύπησε στην Ουκρανία με τον Kh101 – Ο «αόρατος» πύραυλος που είναι απόλυτα ακριβής, καταστροφικός και …πυρηνικός


 Η Μόσχα ρίχνει τα δυνατά χαρτιά της στο μέτωπο των επιχειρήσεων – Ένα από αυτά είναι ο «αόρατος» πύραυλος cruise Kh101, που είναι …διαβολικά καταστροφικός

Οι Ρώσου έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν τους πυραύλους cruise Kh-101 (ALCM) στην Ουκρανία για χτυπήματα ακριβείας κατά σημαντικών χερσαίων στόχων από αέρος, σύμφωνα με τις τελευταίες αποκαλύψεις Ουκρανών στρατιωτικών.
Η Ρωσία εξαπέλυσε μαζικές επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε ολόκληρη την Ουκρανία στις 10 Φεβρουαρίου.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ο ρωσικός στρατός λέγεται ότι χρησιμοποίησε Kh-101 ALCM που κατασκευάστηκαν το πρώτο τρίμηνο του 2023, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Ουκρανίας.
Σε πρόσφατη ενημέρωση από το κέντρο μέσων του ουκρανικού στρατού, ένας εκπρόσωπος του ερευνητικού κέντρου, ο συνταγματάρχης Mykola Danyliuk, αποκάλυψε μερικές από τις νέες τεχνολογίες βρέθηκαν μέσα σε Kh-101 που καταρρίφθηκε από την ουκρανική αεράμυνα.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι EurAsian Times αναφέρθηκαν σε έναν ρωσικό πύραυλο Kh-101 ALCM που φέρεται να καταρρίφθηκε στην κεντρική περιοχή Vinnytsia της Ουκρανίας στις 26 Ιανουαρίου, το οποίο πρόσφερε επίσης κρίσιμες πληροφορίες για ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του.

Ο πλέον αξιόπιστος ρωσικός πύραυλος

Ο Kh-101 είναι ένας από τους πιο αξιόπιστους πυραύλους cruιise (ACLM) της Ρωσίας.
Οι εργασίες ανάπτυξης του πυραύλου ξεκίνησαν τη δεκαετία του 1980 για να αντικαταστήσουν τον Kh-55.
Το πρόγραμμα Kh-101 απαιτούσε την ανάπτυξη ενός κρυφού ACLM, και επομένως ακόμα κι αν προέρχεται από τη σειρά Kh-55, αντιπροσωπεύει μια ουσιαστικά αναθεωρημένη εξωτερική σχεδίαση που προοριζόταν να είναι τουλάχιστον μυστική.

Ο πύραυλος έκανε την πρώτη του πτήση το 1998, και οι πρώτες φωτογραφίες του βλήματος εμφανίστηκαν το 2007.
Εξωτερικά, έχει κάποιες ομοιότητες με τον αμερικανικό πύραυλο cruise που εκτοξεύεται από αέρος, τον AGM-158 JASSM, ωστόσο, ο Kh-101 έχει σημαντικά μεγαλύτερο βεληνεκές .
Μπορεί να πετάξει έως και 3.000 χιλιόμετρα.

Ο αόρατος πύραυλος

Τα εκσυγχρονισμένα στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-160M και Tu-95MSM φέρουν τον Kh-101.
Είναι οπλισμένοw με μια συμβατική κεφαλή βάρους μεταξύ 400-450 κιλών.
Οι τύποι κεφαλών περιλαμβάνουν κεφαλή υψηλής εκρηκτικής ύλης, υψηλής εκρηκτικής διείσδυσης και κεφαλή υποπυρομαχικών.

Υπάρχει επίσης μια παραλλαγή με πυρηνικά όπλα που ονομάζεται Kh-102 και μπορεί να φέρει μια θερμοπυρηνική κεφαλή 20 κιλοτόνων.
Είναι ο κύριος πύραυλος cruise που εκτοξεύεται από αέρος της Ρωσικής Αεροδιαστημικής Δύναμης (VKS).

bankingnews.gr

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις