Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023

Πλειστηριασμοί: Έφτασε η ώρα για τη Mεγάλη δίκη


 Οι πολίτες καλούνται να παρευρεθούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (Πανεπιστημίου) με τη διαδικασία να είναι δημόσια και ανοιχτή. Εντός της εβδομάδας η ολοκληρωμένη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για το θέμα.

Εκδικάζεται ενώπιον της 7μελούς σύνθεσης του Δ' Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας η αίτηση ακύρωσης κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Η δίκη προκλήθηκε μετά την αίτηση ακύρωσης που κατέθεσε (από το 2018) η Ζωή Κωνσταντοπούλου μαζί με άλλα μέλη της Πλεύσης Ελευθερίας και με αγωνιζόμενους ανθρώπους των κινημάτων, συμπεριλαμβανομένου ενός ανθρώπου που έχασε την πρώτη κατοικία του από ηλεκτρονικό πλειστηριασμό.

EUROKINISSI/ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ

«Εάν γίνει δεκτή η αίτηση, τελειώνει ο εφιάλτης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για εκατοντάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας και δίνεται ένα νέο εργαλείο άμυνας απέναντι στα funds, που κατέστησαν παντοδύναμα μετά την πρόσφατη, πολλαπλώς προκλητική, απόφαση του Αρείου Πάγου», αναφέρει μεταξύ άλλων το κάλεσμα της «Πλεύσης Ελευθερίας» και της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Οι πολίτες καλούνται να παρευρεθούν την Τρίτη (28/02), στις 9 το πρωί στο Συμβούλιο της Επικρατείας (Πανεπιστημίου). Η διαδικασία είναι δημόσια και ανοιχτή.

Στη δίκη θα παρασταθούν ως δικηγόροι για την υποστήριξη της αίτησης ακύρωσης η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, μαζί με ομάδα έγκριτων μαχόμενων νομικών.

Η πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ

Στο μεταξύ, εκτός απροόπτου, εντός της εβδομάδας θα παρουσιαστεί από τον Αλέξη Τσίπρα η ολοκληρωμένη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για το θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει προαναγγείλει ότι η πρόταση θα στηρίζεται σε δύο βασικούς άξονες.

Ο ένας είναι η επαναφορά της νομικής προστασίας της πρώτης κατοικίας και ο δεύτερος αφορά την υποχρέωση του πιστωτή να καθίσει στο τραπέζι της ρύθμισης με τον δανειολήπτη.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι πριν από μερικές μέρες στη συνέντευξη που έδωσε στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο Αλ. Τσίπρας είχε σημειώσει ότι «θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα προτεραιοποίησης των ρυθμίσεων, μέσα από μια εύκολη πλατφόρμα με κριτήρια τα οποία θα είναι ευρέως αποδεκτά και θα είναι κοινωνικά κριτήρια, για όσους δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν και δεν καλύπτονται από αυτή τη διαδικασία, να υπάρχει η δυνατότητα προσφυγής στα δικαστήρια, όπως με τον νόμο Κατσέλη».

Σε ό,τι αφορά τους αδύναμους είχε δεσμευτεί ότι «θα τους δώσουμε τη δυνατότητα να μπορέσουν να ρυθμίσουν το χρέος τους με βάση τις οικονομικές τους δυνατότητες και βεβαίως για τους πιο ευάλωτους θα υπάρχει κρατική αρωγή. Δηλαδή επιδότηση της δόσης από το ελληνικό Δημόσιο και για τους πιο ευάλωτους».

► Την ίδια ώρα δυναμώνει το κίνημα υπεράσπισης της κατοικίας. Τις τελευταίες ημέρες έχουν αποτραπεί ουκ ολίγες απόπειρες πλειστηριασμού σπιτιών δανειοληπτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις