Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ MONO TOYPKIA BΛΕΠΕΙΣ... Συρία – Λευκά Κράνη: Βοήθεια! Ο χρόνος τελειώνει - ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ BINTEO



Κραυγή απόγνωσης από τα Λευκά Κράνη στην Βορειοδυτική Συρία, όπου οι εθελοντές εργάζονται ακατάπαυστα επί σχεδόν 60 ώρες, με τον στοιχειώδη εξοπλισμό που διαθέτουν να εξαντλείται και με την διεθνή βοήθεια να φτάνει με το σταγονόμετρο.

Το BBC περιγράφει τις δραματικές συνθήκες, υπό τις οποίες δίνουν την μάχη με το χρόνο οι εθελοντές στην ελεγχόμενη από αντικαθεστωτικούς αντάρτες βορειοδυτική Συρία. Η Βρετανία ανακοίνωσε ότι αυξάνει τη χρηματοδότησή της προς την ομάδα, η οποία ιδρύθηκε το 2014 κατά τη διάρκεια του πολέμου και αποτελείται από εθελοντές που έχουν βοηθήσει στην εκκένωση πολιτών και στις επιχειρήσεις διάσωσης μετά από βομβαρδισμούς.

Ένας εκπρόσωπός τους είπε στο BBC News ότι χρειάζονται περισσότερη βοήθεια και εξοπλισμό καθώς έσπευσαν να βρουν επιζώντες μετά τον καταστροφικό σεισμό – ο οποίος σύμφωνα με τα Λευκά Κράνη σκότωσε περισσότερους από 1.280 ανθρώπους και άφησε τουλάχιστον 2.600 τραυματίες, στην Συρία.

«Βιαζόμαστε να κάνουμε ό,τι μπορούμε πριν τελειώσει ο χρόνος, αλλά με κάθε λεπτό που περνά η πιθανότητα να βρούμε ανθρώπους ζωντανούς μειώνεται. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε απεγνωσμένα τη διεθνή κοινότητα να δράσει γρήγορα και να διασφαλίσει ότι θα φτάσει περισσότερη βοήθεια στη βόρεια Συρία.

«Χρειαζόμαστε επειγόντως περισσότερο εξειδικευμένο εξοπλισμό έρευνας και διάσωσης, ανταλλακτικά και καύσιμα για τα ασθενοφόρα λόγω του αριθμού των κτιρίων που έχουν καταρρεύσει και των ζημιών που σημειώνονται στον υπάρχοντα εξοπλισμό μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις