Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

Pόδος: Γιος συνελήφθη για τη δολοφονία του πατέρα του


Ρόδος: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σε βάρος του 40χρονου Ευάγγελου Κουλιανού  ασκήθηκε από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου Μαρία Παπαγιαννίδου για τον φόνο του πατέρα του Γιώργου Καριώτη, τον περασμένο Ιούνιο στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία και στη συνέχεια παραπέμφθηκε στον τακτικό ανακριτή. Στον δε 40χρονο απαγορεύτηκε η έξοδος από την χώρα.

Προηγήθηκε το πρωί της Παρασκευής (17/2) η υποβολή δικογραφίας από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου σύμφωνα με την οποία δράστης του αποτρόπαιου εγκλήματος είναι ο «Βαγγέλης» που συγκίνησε το πανελλήνιο μέσα από διαδοχικές εκπομπές της Αγγελικής Νικολούλη («Φως στο Τούνελ») όπου ζητούσε την αρωγή της για την επίσπευση των ερευνών, τον εντοπισμό και την σύλληψη του δράστη.

Ρόδος: Η έρευνα της αστυνομίας στο σπίτι του 75χρονου Γεώργιου Καριώτη

Την 14η Ιουνίου 2022 γύρω στις 12:30 ενημερώθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου από το Κέντρο Άμεσης Δράσης  για ανεύρεση νεκρού σε οικία που επί της οδού Ειρήνης στην Μεσαιωνική Πόλη. Στο σπίτι του στη Ρόδο το θύμα βρέθηκε δεμένος πισθάγκωνα και με βρόγχο στο λαιμό, χωρίς εμφανή σημάδια κακοποίησης στο πάτωμα του σπιτιού του.

Το θύμα φορούσε άσπρο παντελόνι, μπλε κοντομάνικη μπλούζα, άσπρο πουκάμισο και κάλτσες. Το δε κεφάλι του  ακουμπούσε σε μια πετσέτα που είχε εμποτιστεί με αίμα ενώ ήταν σκεπασμένος με κουβέρτα.

Το θύμα βρήκε πρώτος ο γιος του Ευάγγελος που είπε ότι τον είχε επισκεφτεί, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, την 13η Ιουνίου 2022 το μεσημέρι για περίπου μισή ώρα. Από την αστυνομική έρευνα δεν βρέθηκε το πορτοφόλι του 75χρονου που σύμφωνα με τις μαρτυρίες των συγγενών έφερε πάντα μαζί του. Λίγες ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα την 16η Ιουνίου 2022 εντοπίσθηκε μέσα στο σπίτι του νεκρού.

Οι αστυνομικοί ερεύνησαν, επίσης, βιντεοληπτικό υλικό από καταστήματα και σπίτια πλησίον της οικίας του θύματος και από το σύνολο των πυλών εισόδου της Μεσαιωνικής Πόλης Ρόδου.

Ρόδος: Η προσωπική ζωή του θύματος

Από τις καταθέσεις που ελήφθησαν και την έρευνα που έγινε προέκυψε ότι ο 75χρονος Γεώργιος Καριώτης ήταν ένα μοναχικό άτομο. Υπήρξε παντρεμένος με την Σεβαστή Καψαλάκη  και είχαν χωρίσει το 1997. Από τον γάμο τους είχαν αποκτήσει τρία παιδία. Τον Ευάγγελο, τον Οδυσσέα και την Αικατερίνη Κουλιανού.

Το θύμα διέμενε μόνο του, σε οικία που μίσθωνε από την αρχαιολογία, ήταν φιλήσυχο, δεν είχε αντιπαραθέσεις με τους γείτονες αλλά ούτε και φιλικές σχέσεις. Επίσης, χρησιμοποιούσε για τις περιορισμένες μετακινήσεις του μια δίκυκλη μοτοσικλέτα. Να σημειωθεί δε πως το θύμα δεν είχε ιδιαίτερα περιουσιακά στοιχεία και ζούσε με τη σύνταξη του ως λιμενεργάτης.

Επιπλέον, ο 75χρονος συνήθιζε να μην κλειδώνει τις πόρτες της οικίας του. Σύμφωνα με μαρτυρίες κανείς δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό, δεν άκουσε φασαρία ή διαπληκτισμό ενώ σε συνδυασμό με την ιατροδικαστική έκθεση που αναφέρει ότι ο θάνατος του ήταν τουλάχιστον 12 ώρες πριν εντοπισθεί η σωρός του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις