Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Σεισμός σε Τουρκία και Συρία: Εκκλήσεις με βίντεο μέσω των social media – «Σώστε μας»

 


Γράφει η Ευανθία Τασσοπούλου

Μετά τον σεισμό στην Τουρκία, πολλοί κάτοικοι που βρέθηκαν παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια των σπιτιών τους,

χρησιμοποίησαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να αναζητήσουν βοήθεια και να δώσουν την τοποθεσία τους στους διασώστες.

«Φίλοι, έχουμε κολλήσει κάτω από τα ερείπια μετά τον σεισμό», είπε ο Firat Yayla, ένας YouTuber από την Τουρκία, γνωστός ως Charmquell, στο βίντεο που γυρίστηκε σε σκοτεινό χώρο.

“Μητέρα! Είσαι καλά; Μητέρα! Πες μου ότι κρύφτηκες κάπου. Παρακαλώ βοηθήστε!” πρόσθεσε πριν τελειώσει το βίντεο αναφέροντας τη διεύθυνση του σπιτιού του.

Ενημέρωσε μέσω του λογαριασμού του στο Instagram αργότερα λέγοντας ότι είχε σωθεί, αλλά η μητέρα του παρέμεινε παγιδευμένη κάτω από τα χαλάσματα.

«Αν αγαπάς τον Θεό σου, έλα να μας σώσεις»

Ένας νεαρός άνδρας σε ένα άλλο βίντεο παγιδευμένος κάτω από συντρίμμια στην περιοχή Iskenderun του Hatay μοιράστηκε τη διεύθυνσή του και είπε: «Αν αγαπάς τον Θεό σου, έλα να μας σώσεις».

Το βίντεο κοινοποιήθηκε ευρέως στο Twitter.

Το Χατάι είναι μια από τις τουρκικές επαρχίες που επλήγησαν περισσότερο από την καταστροφή. Το αεροδρόμιο είναι κατεστραμμένο και κλειστό, δυσκολεύοντας τις ομάδες βοήθειας και διάσωσης να φτάσουν στην ισοπεδωμένη πόλη.

«Δεν ξέρω αν θα ζήσω ή θα πεθάνω»

Ένα αγόρι από τη Συρία βιντεοσκόπησε τον εαυτό του παγιδευμένο μαζί με άλλους κάτω από ερείπια που προκλήθηκαν από τους σεισμούς της Δευτέρας.

«Δεν ξέρω αν θα ζήσω ή θα πεθάνω. Δεν ξέρω πώς να περιγράψω αυτό το συναίσθημα κάποιου που το περνά αυτό κάτω από τα συντρίμμια. Όπως βλέπετε είμαι κάτω από τα συντρίμμια. Υπάρχουν περισσότερες από δύο ή τέσσερις οικογένειες και οι γείτονές μας. Δεν ξέρω πώς να το περιγράψω. Κουνάει», λέει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις