Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

Έ.Μασκ: «Δεν θα επιτρέψω πλήρη χρήση του Starlink από το Κίεβο για να μην οδηγηθούμε σε έναν πυρηνικό πόλεμο με την Ρωσία» - Ο ιδιοκτήτης του Twitter προειδοποίηση για άλλη μία φορά που μπορεί να οδηγήσει η κλιμάκωση της ουκρανικής σύγκρουσης


 Θεόφραστος Ανδρεόπουλος 

O ιδιοκτήτης του Twitter Έλον Μασκ προειδοποίησε για ακόμα μία φορά για την πιθανότητα ξεσπάσματος ενός Γ’ ΠΠ,

δηλαδή ενός πυρηνικού πολέμου, εάν υπέκυπτε στις πιέσεις των ΗΠΑ να επιτρέψει την χρήση του δικτύου Starlink από τους Ουκρανούς στον πόλεμο κατά των Ρώσων.

«Το δίκτυο Starlink δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την κλιμάκωση μιας σύγκρουσης που θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο»δήλωσε ο Elon Musk.

Ο επιχειρηματίας απάντησε στον Αμερικανό αστροναύτη Σκοτ ​​Κέλι, ο οποίος τον προέτρεψε να επιστρέψει την πλήρη πρόσβαση στη χρήση δορυφόρων στην Ουκρανία.

Προηγουμένως, η SpaceX κατηγορήθηκε πως περιόριζε τη λειτουργία του Starlink για στρατιωτικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου των UAV.

«Είσαι αρκετά έξυπνος για να μην καταπίνεις ειδήσεις και άλλες ανόητες προπαγάνδες. Το Starlink είναι η ραχοκοκαλιά επικοινωνίας της Ουκρανίας, ειδικά στην πρώτη γραμμή όπου σχεδόν όλες οι άλλες συνδέσεις στο Διαδίκτυο έχουν εξαλειφθεί», έγραψε ο Μασκ στο Twitter.

Θυμίζουμε πως προ ημερών το Κίεβο κάλεσε την εταιρεία να επιλέξει με ποιου την πλευρά βρίσκεται:

Έντονη ήταν η αντίδραση του… γνωστού διαβόητου συμβούλου του Ζελένσκι, Μιχαήλ Ποντόλιακ.

«Ένας χρόνος ουκρανικής αντίστασης και οι εταιρείες πρέπει να αποφασίσουν: είτε στέκονται στο πλευρό της Ουκρανίας και του δικαιώματος στην ελευθερίας είτε στέκονται στο πλευρό της Ρωσίας και του “δικαιώματος” να σκοτώνει και να καταλαμβάνει εκτάσεις» έγραψε ο Ποντόλιακ, προσθέτοντας ότι η SpaceX και η Σότγουελ πρέπει να επιλέξουν.

Και μάλλον η Space X επέλεξε, σε περίπτωση που δεν το κατάλαβε ο Ποντόλιακ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις