Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

Γιώργος Πατούλης: Τι λέει για τα πεταμένα ρούχα που προορίζονταν για βοήθεια στην Tουρκία - AKOMA KAI γάλατα μακράς διάρκειας, πάνες για μωρά και νερά εμφιαλωμένα.


 Οι φωτογραφίες δείχνουν γάλατα μακράς διάρκειας, πάνες για μωρά και νερά εμφιαλωμένα.

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε φωτογραφία από τον χώρο της Περιφέρειας Αττικής, όπου συγκεντρωνόταν βοήθεια για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας.

Στο σημείο υπήρχε ένας «σκουπιδότοπος» από ρούχα, είδη φροντίδας για μωρά, γάλατα τα οποία ήταν συσκευασμένα και έπρεπε να φύγουν ως βοήθεια για τους σεισμόπληκτους στην Τουρκία και στη Συρία.

Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν πως το Σάββατο 5 η ώρα το απόγευμα τα συγκεκριμένα αντικείμενα ήταν συσκευασμένα σε κουτιά και τα εγκατέλειψαν στον προαύλιο χώρο του κτιρίου της Περιφέρειας χωρίς καμία επιτήρηση.

Εκεί, έσπευσαν κάποιοι ρομά από πρόχειρους καταυλισμούς που έχουν στήσει εκεί κοντά. Μέχρι τις 9 η ώρα μπήκαν μέσα, έσκισαν τα κουτιά, διάλεξαν ό,τι ήθελαν και τα υπόλοιπα τα άφησαν εγκαταλειμμένα εκεί.

Οι φωτογραφίες δείχνουν γάλατα μακράς διάρκειας, πάνες για μωρά και νερά εμφιαλωμένα.

Τι είπε ο Περιφερειάρχης

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το περιστατικό.

«Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η αποστολή που εστάλη των 50 φορτηγών της Περιφέρειας και σε λίγο θα βρίσκεται στην Τουρκία. Αυτό στο οποίο αναφέρεστε, ήθελα να πω ότι χιλιάδες τόνοι μετά την πρόσκληση που κάναμε στους δήμους, έρχονται, και κάθε μέρα εκατοντάδες συνάνθρωποί μας, κατηγοριοποιούν όλες αυτές τις χιλιάδες τόνους ρούχων», ανέφερε αρχικά ο κ. Πατούλης.

«Υπήρχαν πολλοί εθελοντές που βοήθησαν σε αυτή την αποστολή για να φύγει την Κυριακή το πρωί, προκειμένου να γίνει η διαλογή των ρούχων. Τα ρούχα που ήταν ακατάλληλα, πάνε για ανακύκλωση. Την προηγούμενη ημέρα ήταν εκεί τα ρούχα για να τα πάρει η ανακύκλωση, και επειδή δεν υπήρχε κάποιος να ανοίξει την Κυριακή την αποθήκη, μετά τη διαδικασία της διαλογής, είδαμε αυτή την εικόνα. Εγώ δεν είδα πάνες και γάλατα. Κάποια εξ αυτών, δεν ξέρω τι ώρα τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες, είναι αυτά που αφήνουν οι συμπολίτες μας για να πάνε στη διαλογή», συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις