Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Έρχεται υπογραφή συμφώνου φιλίας Ισραήλ και Tουρκίας; – Ματαίωσε την συμμετοχή της στον φετινό «Ηνίοχο» η ισραηλινή Αεροπορία - Τι δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών


 Ραγδαίες εξελίξεις ενδέχεται να υπάρξουν στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου μετά τις πληροφορείς ότι η ισραηλινή Αεροπορία δεν πρόκειται να συμμετάσχει στην εθνική αεροπορική άσκηση «Ηνίοχος», που διοργανώνει η ΠΑ, με τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών να δηλώνει ότι επίκειται υπογραφή σύμφωνου φιλίας και συνεργασίας με τρεις τουλάχιστον  χώρες της περιοχής, που δεν τις κατονόμασε.

Περιορισμένες θα είναι φέτος οι ξένες συμμετοχές στην φετινή εθνική αεροπορική άσκηση ¨Ηνίοχος» η οποία πρόκειται να διεξαχθεί μεταξύ 24 Απριλίου και 5 Μαΐου.

Όπως αναφέρει ο γνωστός  αμυντικός αναλυτής Babak Taghvaee η ισραηλινή κυβέρνηση έχει αποφασίσει να μην συμμετάσχει η Αεροπορία της χώρας στον «Ηνίοχο».

Όπως λέει η απόφαση είναι πολιτική και αφορά τον κατευνασμό  της Τουρκίας στο πλαίσιο της επαναπροσέγγισης των δύο χωρών, αλλά και της υπογραφής συμφώνου φιλίας και συνεργασίας, με τουλάχιστον τρεις χώρες, όπως δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών.

Πάντως σύμφωνα με Twitter  που αναμετέδωσε το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών η πρώτη χώρα που θα υπογραφεί σύμφωνο φιλίας θα είναι το Σουδάν, ενώ αναφέρονται ακόμη η Αίγυπτος, η Ιορδανία, τα ΗΑΕ, το Μπαχρέιν και το Μαρόκο.

Εάν οι πληροφορείς ευσταθούν τελικά, η φετινή άσκηση θα είναι περιορισμένη  σε ότι αφορά τις διεθνείς συμμετοχές καθώς μόνο ΗΠΑ και Γαλλία έχουν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις