Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Ιδιοκτήτης Wagner σε Β.Ζελένσκι: «Μην αποχωρήσεις από το Μπακχμούτ – Πρέπει να πολεμήσεις έως το τέλος – Αντιστάσου» Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν συμβουλεύει τον Ουκρανό πρόεδρο


 Μήνυμα απεύθυνε ο ιδιόκτητης της ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας  Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν, στον Ουκρανό πρόεδρο Β.Ζελένσκι (τον οποίο αναφέρει μάλιστα με το ρωσικό του όνομα Βλαντιμίρ Αλεξάντροβιτς Ζελένσκι) μετά τις δηλώσεις του τελευταίου για το Μπακχμούτ.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε, σήμερα πως η Ουκρανία «θα παλέψει για να κρατήσει την ανατολική πόλη-οχυρό Μπαχμούτ για όσο περισσότερο χρόνο μπορεί» και κάλεσε τη Δύση να την προμηθεύσει με όπλα μεγάλου βεληνεκούς για να βοηθήσει το Κίεβο να απωθήσει τις ρωσικές δυνάμεις από την περιοχή του Ντονμπάς.

Με τη σειρά του ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, αντέδρασε στις δηλώσεις Ζελένσκι λε΄γοντας:

«Αγαπητέ Ζελένσκι. Πολλοί είναι αυτοί που σου προτείνουν να αποσυρθείς από το Μπακχμούτ.

Μην το κάνεις.

Το Μπακχμούτ είναι το κύριο γεγονός της σύρραξης.

Πρέπει να συνεχίσεις να πολεμάς. Θα δείξεις δειλία  σε αντίθετη περίπτωση. Αναστήσου και πολέμησε μέχρι το τέλος»

https://t.me/concordgroup_official/398

Νωρίτερα το Κίεβο είχε ανακοινώσει την έναρξη ποινικής διαδικασίας εναντίον του Γεβγκένι Πριγκόζιν, υποσχόμενο να εντοπίσει και να διώξει τους μαχητές της εταιρείας που προελαύνουν στα ανατολικά της χώρας.

«Η Γενική Εισαγγελία έκρινε ύποπτο τον επικεφαλής της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner», ανέφερε ο γενικός εισαγγελέας Αντρέι Κόστιν σε ανακοίνωση στο Facebook, χωρίς να κατονομάζει τον Πριγκόζιν.

«Ο επικεφαλής αυτής της εταιρείας είναι άμεσα υπεύθυνος για χιλιάδες εγκλήματα πολέμου. Παραδέχεται ανοιχτά τον ρόλο του στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας και, με την άδεια του Κρεμλίνου, επιλύει θέματα προσωπικού στρατολογώντας δεκάδες χιλιάδες κρατούμενους».

Ο Κόστιν απαρίθμησε κατηγορίες εναντίον της Wagner, συμπεριλαμβανομένης της καταπάτησης της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και της διεξαγωγής επιθετικού πολέμου. Είπε ότι οι ένοπλοι  της Wagner όλων των βαθμίδων θα θεωρηθούν υπεύθυνοι, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που διέφυγαν στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις