Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023

Σεισμός στην TOYPKIA: Ξεσπάθωσε Τούρκος δημοσιογράφος - «Ξυπνήστε, οι Έλληνες δεν είναι εχθροί»


Σεισμός στην Τουρκία: Ο Τούρκος δημοσιογράφος Αντέμ Γιαβούζ Αρσλάν ξέσπασε κατά όσων ενισχύουν τις θεωρίες συνωμοσίας περί «ξένων εχθρών», τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν εχθρός της χώρας του.

Με ένα άρθρο του στο tr724, ο Αρσλάν τόνισε πως οι ξένοι, ανάμεσά τους και οι Έλληνες,  ήταν εκείνοι που έσπευσαν να βοηθήσουν τα θύματα του καταστροφικού σεισμού που έπληξε την Τουρκία και τη βόρεια Συρία.

Ο δημοσιογράφος καταφέρθηκε επίσης εις βάρος όσων συνεχίζουν να διαδίδουν σενάρια συνωμοσιολογίας, αναφερόμενος στον «Πατέρα της Γαλάζιας Πατρίδας» ναύαρχο ε.α. Τζιχάτ Γιαϊτζί, ο οποίος ισχυρίστηκε πως οι ξένοι διασώστες δρούσαν και ως … «κατάσκοποι».

«Δεν ήταν αρκετό το 7,7;», διερωτάται ο Αρσλάν τονίζοντας ότι το μέγεθος της καταστροφής είναι τεράστιο, ενώ αναφέρει ότι το καθεστώς Ερντογάν κρύβεται πίσω από τη ρητορική της «καταστροφής του αιώνα» για να καλύψει την αμέλεια και τα λάθη του.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει, οι σεισμοί αυτοί δεν ήταν αρκετοί για να ταρακουνήσουν κάποιους ανθρώπους σχετικά με τις απόψεις τους.

Το ότι «υπάρχουν ξένες δυνάμεις οι οποίες δεν θέλουν την Τουρκία να αναπτυχθεί και κάνουν κάθε είδους βρώμικα σχέδια, για να διχάσουν και να διαμελίσουν την Τουρκία», είναι μια από τις απόψεις που κατακρίνει το άρθρο.

Αναφέρει, δε, ότι οι πεποιθήσεις αυτές είναι διαχρονικές και δεν εμφανίστηκαν μαζί με τη διακυβέρνηση του Ερντογάν.

«Έχουν γραφτεί τέτοιες θεωρίες, έχουν δημιουργηθεί τέτοια σενάρια που όσοι τα γράφουν ή τα διαβάζουν και τα πιστεύουν μπορούν πλέον να θεωρούνται απελπιστικές ιατρικές περιπτώσεις» τονίζει ο δημοσιογράφος.

«Το θέμα είναι ότι αυτή η τρελή ρητορική βρίσκει ανταπόκριση και σε μεγάλες ομάδες του λαού», προσέθεσε.

«Η φούσκα των “ξένων δυνάμεων”, την οποία η κυβέρνηση και οι υποστηρικτές της ενισχύουν σταθερά εδώ και χρόνια, γκρεμίστηκε από τον σεισμό», είπε.

«Οι χώρες, οι θεσμοί και τα άτομα που το καθεστώς Ερντογάν και οι εταίροι του εδώ και χρόνια χαρακτήριζαν ως ”εξωτερικές δυνάμεις” έσπευσαν να βοηθήσουν την Τουρκία. Όλοι τους συμμετείχαν στις προσπάθειες διάσωσης μέσα στο κρύο, και αγκαλιάζονταν χαρούμενοι μετά από κάθε διάσωση. Ουσιαστικά, τα γεγονότα των τελευταίων ημερών γκρέμισαν την θεωρία του κινδύνου από τις ”ξένες δυνάμεις” που προωθούσε ο Ερντογάν και οι συνεργάτες του. Δεν ήρθαν δηλαδή οι ΗΠΑ για να εισβάλουν στην Τουρκία, η Ελλάδα και η Αρμενία δεν είναι εχθροί και τελικά ο Τούρκος έχει και άλλον φίλο, εκτός από τον Τούρκο», σημείωσε ο Αρσλάν.

Τέλος, ο δημοσιογράφος ζητάει από τους συμπατριώτες του, εάν και πάλι μετά τους τελευταίους φονικούς σεισμούς εμφανιστούν διάφοροι συνωμοσιολόγοι που θα κατηγορούν πάλι «ξένες δυνάμεις» για τα δεινά της Τουρκίας, απλά να μην τους δώσουν σημασία.

«Ο σεισμός 7,7 μπορεί να είναι μια καλή ευκαιρία για τις μάζες, υπνωτισμένες από την κυβέρνηση, να ξυπνήσουν από το παραμύθι των “εξωτερικών δυνάμεων”», καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις