Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

Μετασεισμικές δονήσεις στο Twitter καθώς οι χρήστες αποδίδουν το Σεισμό στη Τουρκία στο Πρόγραμμα HAARP


 Το High-frequency Active Auroral Research Program, ή HAARP, είναι μια επιστημονική προσπάθεια που στοχεύει στη μελέτη των ιδιοτήτων και της συμπεριφοράς της ιονόσφαιρας

Ο σεισμός στη Τουρκία προκαλεί ήδη μετασεισμικές δονήσεις στο Twitter καθώς το High-frequency Active Auroral Research Program, ή HAARP, βρίσκεται ανάμεσα στα πιο δημοφιλή Trends της πλατφόρμας με χιλιάδες τιτιβίσματα να αποδίδουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, που μεταφέρθηκε από την Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών στο Πανεπιστήμιο της Αλάσκας Fairbanks στις 11 Αυγούστου 2015, τη προέλευση του Σεισμού.

Πάμε λοιπόν να δούμε τι είναι το HAARP όπως παρουσιάζεται στον ιστότοπό του>

Το High-frequency Active Auroral Research Program, ή HAARP, είναι μια επιστημονική προσπάθεια που στοχεύει στη μελέτη των ιδιοτήτων και της συμπεριφοράς της ιονόσφαιρας. “Η ιονόσφαιρα εκτείνεται περίπου 50 έως 400 μίλια πάνω από την επιφάνεια της Γης, ακριβώς στην άκρη του διαστήματος. Μαζί με την ουδέτερη ανώτερη ατμόσφαιρα, η ιονόσφαιρα αποτελεί το όριο μεταξύ της κατώτερης ατμόσφαιρας της Γης – όπου ζούμε και αναπνέουμε – και του κενού του διαστήματος.” (NASA)

Η λειτουργία της ερευνητικής εγκατάστασης μεταφέρθηκε από την Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών στο Πανεπιστήμιο της Αλάσκας Fairbanks στις 11 Αυγούστου 2015, επιτρέποντας στο HAARP να συνεχίσει την εξερεύνηση της φαινομενολογίας της ιονόσφαιρας μέσω μιας συμφωνίας συνεργασίας έρευνας και ανάπτυξης χρήσης γης.

Το HAARP είναι ο πιο ικανός πομπός υψηλής ισχύος και υψηλής συχνότητας στον κόσμο για μελέτη της ιονόσφαιρας. Το πρόγραμμα HAARP έχει δεσμευτεί να αναπτύξει μια παγκόσμιας κλάσης ερευνητική εγκατάσταση ιονόσφαιρας που αποτελείται από:

Το Ionospheric Research Instrument, μια εγκατάσταση πομπού υψηλής ισχύος που λειτουργεί στην περιοχή υψηλών συχνοτήτων. Το IRI μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διεγείρει προσωρινά μια περιορισμένη περιοχή της ιονόσφαιρας για επιστημονική μελέτη.

Μια εξελιγμένη σουίτα επιστημονικών ή διαγνωστικών οργάνων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρατήρηση των φυσικών διεργασιών που συμβαίνουν στη διεγερμένη περιοχή.

Η παρατήρηση των διαδικασιών που προκύπτουν από τη χρήση του IRI με ελεγχόμενο τρόπο θα επιτρέψει στους επιστήμονες να κατανοήσουν καλύτερα τις διαδικασίες που συμβαίνουν συνεχώς υπό τη φυσική διέγερση του ήλιου.

Τα επιστημονικά όργανα που είναι εγκατεστημένα στο Παρατηρητήριο HAARP μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για μια ποικιλία συνεχών ερευνητικών προσπαθειών που δεν περιλαμβάνουν τη χρήση του IRI αλλά είναι αυστηρά παθητικές. Αυτά περιλαμβάνουν χαρακτηρισμό ιονόσφαιρας με χρήση δορυφορικών φάρων, τηλεσκοπική παρατήρηση της λεπτής δομής στο σέλας και τεκμηρίωση μακροπρόθεσμων διακυμάνσεων στο στρώμα του όζοντος.

Ευκαιρίες συνεργασίας

Η τοποθεσία HAARP είναι μια ιδανική τοποθεσία για την ανάπτυξη οργάνων για τη μελέτη της ραδιοφωνικής και της διαστημικής φυσικής. Οι ερευνητές που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν διαγνωστικές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων ραδιοφωνικών δεκτών και ραντάρ, lidar, οπτικών εικόνων και φασματόμετρων και συμβολόμετρων ενθαρρύνονται να επικοινωνήσουν με το Εργαστήριο Ιονόσφαιρας και Ραδιοεπιστημών HAARP στο UAF-GI-HAARP@alaska.edu ή στο 907-474-1100.

Περισσότερα ΕΔΩ

Collaborative Opportunities

kourdistoportocali.com

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις