Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

Λογοκρισία, μαζικές παρακολουθήσεις και Zωύφια: το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ενάντια στον Eλεύθερο Kόσμο


 του J.B. Shurk

Μετάφραση του πρωτότυπου κειμένου: Censorship, Mass Surveillance and Bugs: World Economic Forum vs. The Free World

Μπορεί να πετούν με ιδιωτικά τζετ, αλλά εντέλει, η κλίκα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ είναι απλώς η μεγαλύτερη συλλογή

κακοποιών στοιχείων που το οργανωμένο έγκλημα κατάφερε ποτέ να συγκεντρώσει στον ίδιο χώρο, ενορχηστρώνοντας τα πιο αποτελεσματικά σχέδια που επινοήθηκαν ποτέ για να αναγκάσουν τους πρώην ελεύθερους λαούς να κάνουν ακριβώς αυτό που τους λένε. Στη φωτογραφία: Ο ιδρυτής του WEF Κλαους Σβαμπ μιλάει στο Νταβός της Ελβετίας, στις 23 Μαΐου 2022. (Φωτό του Fabrice Coffrini/AFP μέσω Getty Images)

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), η αυτοκρατορία που συντρίβει τα έθνη, μοιάζει με μάντρα αυτοκινήτων που έχει κλέψει κομμάτια από τις χειρότερες δικτατορίες του κόσμου για να δημιουργήσει το τέρας του Φρανκενστάιν που «ξύπνησε». Έχει «κλέψει» τη συνήθεια των Αζτέκων να κάνουν ανθρωποθυσίες για να αποτρέψουν την κακοκαιρία, την αγάπη των Κινέζων κομμουνιστών για απόλυτο έλεγχο και εξάλειψη της παραδοσιακής κουλτούρας, την κοινωνική συνεργασία των Ιταλών φασιστών με τους μονοπωλητές επιχειρήσεων, και την πεποίθηση των Γερμανών Ναζί σχετικά με την ύπαρξη μιας «ανώτερης φυλής» ─που αποτελείται κατά κύριο λόγο από διασημότητες, τραπεζίτες, φίλους καπιταλιστές και ισχυρούς, που συγκεντρώνονται στο Νταβός και σε άλλα μέρη προκειμένου να επικροτήσουν τα επιτεύγματά τους και να εφαρμόσουν περαιτέρω το «κύριο σχέδιο» τους, το οποίο το WEF αποκαλεί στοργικά «H Μεγάλη Επαναφορά».

Όπως δήλωσε πρόσφατα ο ίδιος ο Κλάους Σβαμπ στο ποτ πουρί των πριγκιπικών προσκεκλημένων του, το WEF σκοπεύει να «ελέγξει το μέλλον»∙ και ποιοι είναι καλύτεροι να «ελέγξουν» ό,τι δεν έχει γραφτεί ακόμη από εκείνους που θεωρούν τους υπόλοιπους κατοίκους του πλανήτη όχι κάτι παραπάνω από υπηρέτες και δουλοπάροικους;

Θα ήταν ωραίο αν σκεφτόταν κανείς ότι τα ολοκληρωτικά τέρατα του εικοστού αιώνα είχαν χρησιμεύσει ως επαρκής προειδοποίηση για την ανθρωπότητα έτσι ώστε να μην ξαναπερπατήσει απερίσκεπτα στο αιματηρό μονοπάτι του αυταρχισμού. Όμως αλίμονο, φαίνεται ότι τα διδάγματα που αντλήθηκαν εν συντομία από έναν αιώνα παγκόσμιων πολέμων, γενοκτονιών, κατακτήσεων και επαναστάσεων έχουν σκορπίσει στον άνεμο, δίνοντας χώρο στο κακό να ριζώσει και να αναπτυχθεί ξανά. Το WEF, φυσικά, δεν θεωρεί τον εαυτό του Στάλιν, Χίτλερ, Τότζο, Μουσολίνι, Πολ Ποτ ή Μάο. Θεωρεί πως είναι αυτό που πιστεύει ο Τζον Κέρι: μια «επιλεγμένη ομάδα ανθρώπων» που θα σώσει τον πλανήτη εκ μέρους όλων των άλλων. Μήπως οι δικτάτορες του περασμένου αιώνα έβλεπαν τον εαυτό τους διαφορετικά; Όπως θα μπορούσε να αναρωτηθεί ο Αλμπέρ Καμύ: πότε «η ευημερία της ανθρωπότητας» δεν ήταν «το άλλοθι των τυράννων»;

Όταν τα πιο πλούσια και ισχυρά άτομα του πλανήτη συγκεντρώνονται υπό την προστασία μιας εξαιρετικά ισχυρής στρατιωτικής ασφάλειας διασφαλίζοντας τόσο την προστασία τους όσο και τον αποκλεισμό όλων των άλλων, έρχεται στο μυαλό μια προειδοποίηση από το βιβλίο Wealth of Nations (Ο πλούτος των εθνών) του Άνταμ Σμιθ: «Όταν άνθρωποι του ίδιου κλάδου συναντιούνται σπάνια, ακόμα και για να διασκεδάσουν ή να γλεντήσουν, η κουβέντα καταλήγει σε συνωμοσία εναντίον του κοινού ή σε κάποια τεχνάσματα για αύξηση των τιμών».

Με την εξαιρετικά έντονη πίεση να αντικατασταθεί η ενέργεια που προέρχεται από υδρογονάνθρακες με ανεπαρκείς «πράσινες» εναλλακτικές λύσεις που ανεβάζουν τις τιμές των εμπορευμάτων και των αγαθών σε ολόκληρο τον κόσμο ─ενώ το ταχέως αυξανόμενο κόστος ζωής πνίγει όλους τους ανθρώπους εκτός από τους πιο εύπορους─ τα λόγια του Σμιθ δεν υπήρξαν ποτέ πιο ακριβή. Όπως εξηγεί ευθέως ο Τζον Κέρι, ο μόνος τρόπος για να καταπολεμηθεί ακόμη και η πιο ασήμαντη μεταβολή του κλίματος είναι «χρήμα, χρήμα, χρήμα, χρήμα, χρήμα, χρήμα, χρήμα». Είναι περίεργο να βλέπεις μια αυτοπροωθούμενη, πλουτοκρατική «ελίτ» να προδίδεται. Αν καθεμία από αυτές τις προτροπές περί «χρήματος» αντιπροσωπεύει εκατό τρισεκατομμύρια δολάρια, τότε ίσως ο Κέρι να μην απέχει πολύ από το να ξεστομίσει κάποια αλήθεια.

Πριν οι υπερασπιστές του Κλαους Σβαμπ που έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου κραυγάσουν ότι τα ανθρωπιστικά κίνητρα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ δεν έχουν καμία σχέση με το να βγάζουν χρήματα, ας σταθούμε μια στιγμή για να αναλογιστούμε την παράνοια μιας τέτοιας δήλωσης. Οι άνθρωποι με περιουσίες έχουν οικονομικό κίνητρο να τις κρύβουν πίσω από την πρόφαση της αγαθής προαίρεσης, έτσι ώστε να αποφεύγουν τον έλεγχο, ενώ κάνουν αυτές τις περιουσίες ακόμη μεγαλύτερες. Πίσω από κάθε χιλιοστό του “build back better” (χτίζοντας καλύτερα το μέλλον), της «μεγάλης επαναφοράς» της παγκόσμιας οικονομίας του WEF, κρύβεται κάποιος εταιρικός τιτάνας, ένα τραπεζικό μεγαθήριο, κάποιος πολιτικός που διψάει για εξουσία, κάποιος γραφειοκράτης αρχηγός ή ένας απλός παλιός αριστοκράτης που βγάζει χρήματα ή κερδίζει επιρροή από το πλήθος των μυστικών συναλλαγών στηρίζοντας όλη αυτή την φιλανθρωπική παρωδία.

Το σύνθημα «Αγάπη για την ανθρωπότητα» είναι μόνο για τα αυτοκόλλητα που μπορεί να κολλήσει το WEF στους προφυλακτήρες των ηλεκτρικών οχημάτων του. Η «απληστία» εξακολουθεί να ενεργοποιεί τις μυστικές χειραψίες των πιο ισχυρών όταν συναντιούνται. Εξαρτώνται από τη σκληρή δουλειά αφρικανών σκλάβων για την εξόρυξη «πράσινων» πρώτων υλών, και τη σκληρή δουλειά κινέζων σκλάβων για την κατασκευή «πράσινων» τεχνολογιών, ενώ ταυτόχρονα χαρακτηρίζουν μισαλλόδοξο όποιον αντιτίθεται στην πολιτική των ανοιχτών συνόρων, και κατακλύζουν τη Δύση με ατελείωτο φθηνό εργατικό δυναμικό. Όπως είναι αναμενόμενο, αυτοί που φέρουν τη μεγαλύτερη ευθύνη για την υπονόμευση των εργατικών ομάδων στο εσωτερικό ενώ επιδοτούν τη δουλεία στο εξωτερικό είναι οι ίδιοι που δίνουν ομιλίες στον κόσμο περί ρατσισμού, δίκαιων μισθών και ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Όπως συμβαίνει με όλες τις απάτες στις οποίες οι πλούσιοι και οι ισχυροί επιλέγουν να κλέψουν ακόμη περισσότερα από τους φτωχούς και ανίσχυρους, ο «αλτρουισμός» του WEF εμφανίζεται αρκετά μαφιόζικος. Οι πράκτορές τους χτυπούν τις πόρτες των επιχειρήσεων στη Δύση έχοντας μια απλή πρόταση: Λοιπόν, μπορεί να μην το έχετε ακούσει, αλλά υπάρχουν πολλά κακά στοιχεία εδώ έξω που θέλουν να σας κάνουν κακό. Τα καλά νέα είναι ότι μπορούμε να σας προσφέρουμε προστασία για μόλις πενήντα τοις εκατό των κερδών σας.

Οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων, αφού δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα με τα κέρδη τους στο παρελθόν, στην αρχή αρνούνται.

Μάλλον δεν καταλάβατε καλά, εξηγούν οι νέοι «φίλοι» τους, χωρίς εμάς, ομάδες που υποστηρίζουν τα πολιτικά δικαιώματα ενδέχεται να μποϊκοτάρουν τα προϊόντα σας ως ρατσιστικά και τρανσφοβικά, επενδυτικές ομάδες να υποτιμήσουν τις μετοχές σας επειδή δεν τηρείτε τις δεσμεύσεις του τρίπτυχου ESG (Environmental, Social and Governance), και τράπεζες να αρνηθούν να προσφέρουν μελλοντικά δάνεια λόγω της υποστήριξής σας στο «μίσος» και την «παραπληροφόρηση». Όλο το προσωπικό εταιρικών ειδήσεων μπορεί να χρειαστεί να παρουσιάσει αρνητικά στοιχεία για την επιχείρησή σας. Θα ήταν κρίμα να δούμε μια τόσο ωραία μικρή επιχείρηση να υποφέρει όταν είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε.

Και πώς μπορεί να επιτευχθεί μια τέτοια βοήθεια;

Γι αυτό, κάντε απλώς αυτό που λέει το WEF του Κλάους Σβαμπ, συνεργαστείτε με τις εγκεκριμένες τράπεζες και τους προμηθευτές μας, εκφράστε την υποστήριξή σας για τους εγκεκριμένους σκοπούς μας, και εμείς θα φροντίσουμε για τα υπόλοιπα. Α, ναι, θα βάλουμε ακόμη και τους πολιτικούς που δουλεύουν για μας να σας ευχαριστήσουν δημόσια που σώσατε τον κόσμο!

Δηλαδή, καρότο και μαστίγιο. Μπορεί να πετούν με ιδιωτικά τζετ και να ξεχνούν πόσες επαύλεις έχουν, αλλά εντέλει, η κλίκα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ είναι απλώς η μεγαλύτερη συλλογή κακοποιών στοιχείων που το οργανωμένο έγκλημα κατάφερε ποτέ να συγκεντρώσει στον ίδιο χώρο, ενορχηστρώνοντας τα πιο αποτελεσματικά σχέδια που επινοήθηκαν ποτέ για να αναγκάσουν τους πρώην ελεύθερους λαούς να κάνουν ακριβώς αυτό που τους λένε. Είναι η Κόζα Νόστρα που επαναπροσδιορίστηκε ως «ομάδα του Κλάους». Σε μια πιο δίκαιη εποχή, όποιος παρακολουθούσε τις συγκεντρώσεις του WEF θα συλλαμβανόταν με την κατηγορία της συνωμοσίας για διάπραξη εκβιασμού και απάτης. Αντίθετα, επειδή οι «κύριοι του μέλλοντός μας» έχουν επενδύσει πολλά στις εκλογές των πιο σημαντικών ηγετών της Δύσης, οι πρόεδροι, οι πρωθυπουργοί, οι νομοθέτες, ακόμη και τα στρατιωτικά επιτελεία, είναι όλοι πολύ χαρούμενοι που υπερασπίζονται τον σκοπό τους.

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες είπε στο ακροατήριό του στο WEF ότι η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε τεράστιο κίνδυνο, ενώ παρέλειψε να επισημάνει ότι τόσο οι πολιτικές λοκντάουν του WEF για τον COVID-19 όσο και οι προσπάθειες να χρησιμοποιηθεί η πανδημία ως «μεγάλη επαναφορά» για τη μετάβαση της Δύσης από τον υδρογονάνθρακα σε «πράσινες» πηγές ενέργειας ευθύνονται για μεγάλο μέρος της βλάβης. Αντί να χρησιμοποιήσει την παγκόσμια πλατφόρμα ως ευκαιρία για να δημοσιεύσει ένα πολύ αναγκαίο mea culpa σε ολόκληρο τον κόσμο, ο επικεφαλής του ΟΗΕ ενδιαφέρθηκε περισσότερο να κάνει δύο άλλες επισημάνσεις: 1. Θα πρέπει να υπάρχει νομική «λογοδοσία» για τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης που προωθούν «ψευδείς πληροφορίες», και 2. Οι πολιτικοί θα πρέπει να επιβάλουν αντιδημοφιλείς πολιτικές στους λαούς τους για το δικό τους καλό.

Ουσιαστικά, ο επικεφαλής του διεθνούς κυβερνητικού οργάνου και αγαπημένος των οπαδών της παγκοσμιοποίησης απαιτεί από τους εθνικούς ηγέτες να αγνοήσουν σκόπιμα τη βούληση του λαού τους και να εφαρμόσουν ένα σύστημα ποινικοποίησης της ελευθερίας του λόγου, έτσι ώστε κάθε διαφωνία να εξαφανιστεί ως δια μαγείας, όπως ένας διαδηλωτής σε κέντρο «επανένταξης». Πρόκειται για τις ίδιες «ελίτ» του WEF που έχουν στη συνέχεια το θράσος να κηρύσσουν υπέρ της «δημοκρατίας» και των «δυτικών αξιών».

Φυσικά, ο πρόεδρος της Κολομβίας Γκουστάβο Φρανσίσκο Πέτρο Ουρέγκο δεν είχε πρόβλημα να βροντοφωνάξει αυτό που οι άλλοι έλεγαν χαμηλόφωνα. Καθισμένος ακριβώς δίπλα στον «πράσινο» πρωταθλητή Αλ Γκορ, ο Πέτρο Ουρέγκο ανακοίνωσε ότι η ανθρωπότητα πρέπει να «νικήσει τον καπιταλισμό» αν θέλει να επιβιώσει. Δεδομένου ότι ο Γκορ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του WEF, δεν φάνηκε να διαφωνεί, φαίνεται δίκαιο να πούμε ότι στο κλαμπ του Νταβός αρέσει περισσότερο μια εκδοχή του κομμουνισμού που ελέγχεται από την «ελίτ» ─υπάρχει άλλου είδους;─ παρά ένα σύστημα ελεύθερης αγοράς στο οποίο οι απλοί άνθρωποι μπορούν να ευημερήσουν.

Αν όλα αυτά ακούγονται εντελώς αντίθετα με τις ελευθερίες της Δύσης που κερδήθηκαν με σκληρό αγώνα και δίνουν προτεραιότητα στην προστασία των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών έναντι των εισβολών από το κράτος δίχως διακρίσεις, αυτό οφείλεται στο ότι το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ έφερε τα πάνω κάτω στην ανεκτίμητη κληρονομιά του δυτικού Διαφωτισμού. Για να συμπέσει με τη συνέλευσή του, το WEF δημοσίευσε μια έκθεση που αναφέρει την «λανθασμένη και ψευδή πληροφόρηση» μεταξύ των πιο σημαντικών παγκόσμιων «κινδύνων». Τα μέλη του WEF προβλέπουν δημοσίως ότι οι νόμοι για τη «ρητορική μίσους» θα φτάσουν σύντομα στις Ηνωμένες Πολιτείες —σε ευθεία παραβίαση της προστασίας της ελευθερίας του λόγου με την Πρώτη Τροποποίηση του Συντάγματος των ΗΠΑ. Αυξάνονται οι εκκλήσεις για παρακολούθηση και επιβολή μεμονωμένων «ορίων άνθρακα» στην ατελείωτη μάχη ενάντια στο διαρκώς μεταβαλλόμενο κλίμα της Γης. Αυτοί οι ίδιοι θιασώτες του αυταρχισμού πιέζουν για τη δημιουργία ψηφιακών διαβατηρίων εμβολιασμού, για τον εντοπισμό επαφών, για την υποχρεωτική χρήση πειραματικών «εμβολίων» και για τα ευρέως διαδιδόμενα τεστ. Και κατόπιν της απόφασης του WEF ότι οι Δυτικοί θα πρέπει να κάνουν τη μετάβαση σε μια διατροφή με ζωύφια, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει πλέον εγκρίνει τη γενική κατανάλωση οικιακών γρύλων. Λογοκρισία, μαζική παρακολούθηση και ζωύφια —καλώς ήρθατε στο μέλλον, εάν γίνει το θέλημα του WEF.

Οι ελεύθεροι Δυτικοί δεν φαίνεται να αποδεχτούν ποτέ οικειοθελώς κανένα από τα περιεκτικά προγράμματα του WEF για την ανακατασκευή του κόσμου σύμφωνα με τα συμφέροντα των μελών του. Σίγουρα αυτός είναι ο λόγος που τόσοι πολλοί από τους ομιλητές του WEF προτρέπουν τη δυναμική υιοθέτηση αυτών των πολιτικών ανεξάρτητα από τη δημόσια υποστήριξη. Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα επικρότησε πρόσφατα το φετινό «πνεύμα του Νταβός». Οι κομμουνιστές αναγνωρίζουν τον κομμουνισμό όταν τον βλέπουν, και στην ολιγαρχία των «ελίτ» του Κλάους Σβαμπ που υποστηρίζει την παγκοσμιοποίηση η Κίνα βλέπει κάτι που της αρέσει.

Ο JB Shurk γράφει για θέματα που αφορούν την πολιτική και την κοινωνία.

el.gatestoneinstitute.org

ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις