Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023

Ο Στόχος 519C, o Σαχλαμάρας, οι καλοί και τίμιοι αξιωματικοί που «καλό δεν είδαν» και η θέα από την μεζονέτα… - Μια ιστορία από μια χώρα που την έλεγαν Μπανανία


 Κάποτε, σε μία μακρινή χώρα που την έλεγαν Μπανανία, και οι κάτοικοί της είχαν παράξενα ονόματα ήταν ένας στρατηγός που τον έλεγαν «ο Στόχος 519C» κι ένας υπουργός, ο κύριος Σαχλαμάρας.

Σε αυτή την χώρα υπήρχαν και κάποιοι καλοί και τίμιοι κρατικοί αξιωματικοί, οι οποίοι όμως ενοχλούσαν τον Στόχο 519C γιατί ακριβώς ήταν αυτό: «Καλοί και τίμιοι».  Και ο Στόχος 519C είχε ιδιαίτερη αδυναμία στις μεζονέτες.

Και οι μεζονέτες δεν αποκτώνται αν δεν αγοράζεις ελικόπτερα που δεν χρειάζεσαι στην χώρα αυτή και τα ελικόπτερα δεν αγοράζονται αν διαφωνούν «οι καλοί και τίμιοι κρατικοί αξιωματικοί».

Και αν το πρόβλημα είναι οι καλοί και τίμιοι αξιωματικοί, τότε τους αποστρατεύεις για να κάνεις πιο εύκολα την δουλειά σου. Ακόμα και αν εργάζονταν άοκνα και πάντα καθαρά κοντά στον κύριο Σαχλαμάρα.

Κάπως έτσι η πολίτες αυτής της χώρας, κάθε φορά που γινόταν μια τραγωδία επειδή είχαν αγοραστεί ελικόπτερα που δεν χρειάζονταν, ή αγοράζονταν «σάπια τρένα» ή εγκαινιάζονταν «τηλεδιευθύνσεις τρένων» που δεν υπήρχαν, «έπεφταν από τα σύννεφα» και «αγανακτούσαν».

Όταν θα αποκτήσουν και stealth μαχητικά παρκαρισμένα μόνιμα στα αεροδρόμια επειδή ξεχάστηκε η μικρή λεπτομέρεια της υπογραφής σύμβασης υποστήριξής τους, εύκολοι στόχοι  ακόμα κι ενός παιδικού drone με μια χειροβομβίδα, ο 519C θα απολαμβάνει την θέα της καταστροφής του από την μεζονέτα του και οι πολίτες της Μπανανίας και πάλι θα «πέφτουν από τα σύννεφα» και θα «αγανακτούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις