Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

Ο Πρεσβύτερος Αλέξανδρος Τζανής, ετών 52, καθώς οδηγούσε υπέστη ανακοπή καρδιάς, προσέκρουσε σε γέφυρα και συνέχισε στην αιωνιότητα Έφυγε πλήρως εμβολιασθής αλλά όχι πλήρης ημερών

 
Καθώς οδηγούσε υπέστη ανακοπή καρδιάς. Και έκτοτε ταξιδεύει στην αιωνιότητα.

Ο λόγος για τον πλήρως εμβλιασθέντα πρεσβύτερο Αλέξανδρο Τζανή, ετών 52, της Μητρόπολης Δημητριάδος και επί δεκαετία εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Αποστόλου Θωμά Αερινού.

Ηη Μητρόπολη Δημητριάδος λοιπόν εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη και οδύνη της για τον θάνατο του πρεσβυτέρου Αλεξάνδρου Τζανή, επί δεκαετία εφημέριου του Ιερού Ναού Αγίου Αποστόλου Θωμά Αερινού. “Έφυγε σε ηλικία 52 ετών, από ανακοπή καρδιάς, καθώς οδηγούσε το αυτοκίνητό του, στην ευρύτερη περιοχή του Βελεστίνου. Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 15:00 το μεσημέρι της Πέμπτης, στο ύψος των αποθηκών της ΚΥΔΕΠ. Ο 52χρονος υπέστη ανακοπή και το αυτοκίνητο που οδηγούσε, “καρφώθηκε” στο τοιχίο της γέφυρας.

Ο π. Αλέξανδρος γεννήθηκε στον Βόλο το 1971 και ήταν απόφοιτος του Λυκείου Βελεστίνου.

Το 2013 χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο και τοποθετήθηκε εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Αποστόλου Θωμά Αερινού, όπου τα προηγούμενα χρόνια υπηρετούσε ως ιεροψάλτης. Ο π. Αλέξανδρος, ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους, ανήκε στους κύκλους των άμισθων κληρικών της Μητρόπολης Δημητριάδος και διατηρούσε την επαγγελματική του θέση στο εργοστάσιο της ΕΒΟΛ.

“Κατά την δεκαετή ιερατική του διακονία, διακρίθηκε για την σεμνότητα του ήθους του, την συνεπή ανταπόκριση στα καθήκοντά του, την διάθεση μαθητείας, την προσήλωση και την υπακοή του στην Εκκλησιαστική του Αρχή και αναδείχθηκε άξιος της αποστολής του”, αναφέρει η Μητρόπολη.
Ήταν παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.
Η σορός του θα μεταφερθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Θωμά Αερινού στις 6.30π.μ. του Σαββάτου 4/3, όπου θα τελεστεί Θεία Λειτουργία, από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο. Η εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί στις 10.30π.μ.

Ακολουθεί παλαιότερο σχετικό ρεπορτάζ από την έγκριτον εφημερίδα ΑΥΓΗ η οποία εκφράζει την γραμμή του κ. Τσίπρα η οποία έχει ως εξής>

-Οφείλετε να αποκτήσετε κουλτούρα εμβολιασμού COVID ώστε να συμβάλλετε στην αντιμετώπιση του δημοσίου χρέους στο οποίο οδηγεί η δημοσιονομική πολιτική των παροχών και των επιδομάτων. Σας καλούμε να συμβάλετε διά της ευθανασίας σας με τα εν λόγω εμβόλια στην διευκόλυνσή μας…

Αυστηρό μήνυμα στους αρνητές ιερείς που κάνουν κήρυγμα κατά του εμβολίου αλλά και αρνούνται να εμβολιαστούν έστειλε ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος. Μεταξύ άλλων απαγορεύει κάθε αναφορά στον κορωνοϊό και στον μη εμβολιασμό στα κηρύγματα των ιερέων, τους οποίους προειδοποιεί με κυρώσεις.

Παράλληλα αναφέρει ότι θα εξετάσει προσωπικά «μία προς μία, τις περιπτώσεις ιερέων οι οποίοι, χωρίς να συντρέχει λόγος υγείας, παραμένουν ανεμβολίαστοι για την θανατηφόρα νόσο της συνεχιζομένης πανδημίας».

Αναλυτικά η εγκύκλιος που εξέδωσε:

«Θέμα: «Απαγόρευση τοποθετήσεων για τον μη εμβολιασμό για την νόσο covid-19»

Αγαπητοί πατέρες και αδελφοί,
Με το υπ. αριθμ, πρωτ. 724/26/8/2021 Εγκύκλιο Σημείωμά μου, τον περασμένο Αύγουστο, απευθύνθηκα με τρόπο πατρικό και παραινετικό προς όλους σας για την δύσκολη κατάσταση που συνεχίζεται λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού covid-19 και τον εμβολιασμό σας. Ατυχώς, αναγκάζομαι, ως μη ώφειλε, να επανέλθω, έχοντας εξαντλήσει τα περιθώρια ανοχής και υπομονής για περιπτώσεις απαράδεκτης στάσης συμπρεσβυτέρων μας που προξενούν τεράστια ζημία στους αδελφούς μας πιστούς. Από τούδε και στο εξής απαγορεύουμε αυστηρότατα κάθε αναφορά στην ασθένεια covid-19 και στον μη εμβολιασμό, είτε σε κήρυγμα, είτε σε άλλη περίσταση, καθώς επίσης και στα πλαίσια της εξομολόγησης και της προσωπικής επικοινωνίας σας με τους ενορίτες σας. Όπου, μέσω των πιστών, πληροφορηθούμε ότι δεν τηρείται αυτή η απαγόρευση θα επεμβαίνουμε προσωπικά επιβάλλοντας κυρώσεις, με πρώτες την άρση της ευλογίας να κηρύττετε και να εξομολογείτε.

Επίσης, καθώς τα περιθώρια έχουν στενέψει, θα εξετάσουμε προσωπικά, μία προς μία, τις περιπτώσεις ιερέων οι οποίοι, χωρίς να συντρέχει λόγος υγείας, παραμένουν ανεμβολίαστοι για την θανατηφόρα νόσο της συνεχιζομένης πανδημίας.

Ελπίζουμε ότι θα συμμορφώσετε όλοι στις παραπάνω εντολές μας και δεν θα χρειαστεί να επανέλθουμε».

kourdistoportocali.com

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις