Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

Σχεδόν 83 δισεκατομμύρια δολάρια έχει λάβει από εταιρείες το κίνημα «Black Lives Matter»! Που πάνε τα λεφτά αυτά; Όχι πάντως σε ακτιβισμό και φιλανθρωπία...


 Το κίνημα των Black Lives Matter (BLM) και οι παραπλήσιες προς αυτό ομαδες έλαβαν ένα εκπληκτικό ποσό 82,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων από εταιρείες, σύμφωνα με μια νέα βάση δεδομένων χρηματοδότησης που παρουσίασε το Ινστιτούτο Claremont.

Το «Κέντρο για τον Αμερικανικό Τρόπο Ζωής» του Ινστιτούτου Claremont εξήγησε την αναγκαιότητα της δημοσίευσης αυτής της έκθεσης σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Newsweek, όπου ισχυρίστηκε ότι το κίνημα BLM που γιγαντώθηκε το 2020 δεν ήταν σχεδιασμένο απλώς για «ταραχές και καταστροφή». 

Το Κέντρο εξήγησε ότι «οι εκστρατείες πίεσης των BLM, η παρενόχληση και ο ηθικός εκβιασμός ισοδυναμούσαν επίσης με την πιο κερδοφόρα ανατροπή στην ιστορία της εταιρικής Αμερικής».

«Για να το δούμε ως σημείο αναφοράς, 82,9 δισεκατομμύρια δολάρια είναι περισσότερα από το ΑΕΠ 46 αφρικανικών χωρών. Το 2022, τα κέρδη της Ford Motor Company ήταν 23 δισεκατομμύρια δολάρια», σημείωσαν επίσης από το Κέντρο. Το ποσό των 82,9 εκατομμυρίων δολαρίων περιλαμβάνει «πάνω από 123 εκατομμύρια δολάρια σε απευθείας δωρεές στους μητρικούς οργανισμούς της BLM», καθώς και πολλά περισσότερα εκατομμύρια σε άλλους οργανισμούς που υποστηρίζουν την ατζέντα των BLM.

Η έκθεση αποκαλύπτει ότι αρκετές δημοφιλείς εταιρείες από ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών βιομηχανιών προμήθευσαν το κίνημα με μεγάλα ποσά μετρητών (και μη). Η Walmart, για παράδειγμα, η οποία εδρεύει στο Αρκάνσας, έδωσε ένα τεράστιο ποσό 100 εκατομμυρίων δολαρίων για την υποστήριξη του BLM και των σχετικών σκοπών που επικεντρώνονται στη «φυλετική ισότητα». Η Amazon έδωσε ακόμη περισσότερα, τροφοδοτώντας το κίνημα με 169,5 εκατομμύρια δολάρια. Η Silicon Valley Bank έδωσε στο ακροαριστερό κίνημα, 73,45 εκατομμύρια δολάρια.

Εν τω μεταξύ, η φαρμακευτική εταιρεία Abbvie έδωσε στο κίνημα χρηματοδότηση άνω των 62 εκατομμυρίων δολαρίων. Η Allstate έδωσε 7,7 εκατομμύρια δολάρια και η American Express 50 εκατομμύρια δολάρια. Η Apple έδωσε 100 εκατομμύρια δολάρια ενώ η AT&T 21,5 εκατομμύρια δολάρια. Το κίνημα και οι όμορες οργανώσεις έλαβαν επίσης άλλα 90 εκατομμύρια δολάρια από τη Nike.

Η United Airlines, η JetBlue, η Southwest Airlines και η Delta Airlines έδωσαν όλες τους χρήματα στους BLM και σε σχετικούς σκοπούς για να προωθήσουν τις ατζέντες τους.

Η Bank of America, εν τω μεταξύ, παρείχε με 18,25 εκατομμύρια δολάρια τους BLM για συναφείς σκοπούς, ενώ η Wells Fargo διέθεσε 210 εκατομμύρια δολάρια προς την BLM για συναφείς αιτίες. Η Deloitte έδωσε 85 εκατομμύρια δολάρια στην BLM για συναφείς αιτίες.

Ο κολοσσός διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων BlackRock προσέφερε το συγκλονιστικό ποσό των 810 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ άλλα ισχυρά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα χρηματοδότησαν επίσης το κίνημα, με την Capital One Financial να δίνει 10 εκατομμύρια δολάρια, τη Morgan Stanley να δίνει 30 εκατομμύρια δολάρια, την US Bank 160 εκατομμύρια δολάρια και την Goldman Sachs να δίνει 10,1 δολάρια εκατομμύριο.

Εν τω μεταξύ, η Prudential Financial προμήθευσε το κίνημα με ένα ποσό 450 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά ξεπέρασε τη Mastercard, η οποία έδωσε 500 εκατομμύρια δολάρια.

Η βάση δεδομένων διαπίστωσε ότι η Boeing έδωσε 15,6 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η Northrop Grumman έδωσε 2 εκατομμύρια δολάρια και η Raytheon έδωσε 25 εκατομμύρια δολάρια.

Η Walt Disney Company έδωσε 8,8 εκατομμύρια δολάρια στην BLM, ενώ η εταιρεία Pokémon έδωσε 200.000 δολάρια.

Το Κέντρο για τον Αμερικανικό Τρόπο Ζωής του Ινστιτούτου Claremont εξήγησε επίσης πώς χρησιμοποιήθηκαν τα κεφάλαια, σημειώνοντας ότι

«Το Παγκόσμιο Δίκτυο επενδύει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια για να υποστηρίξει μελλοντικές δραστηριότητες, αγοράζοντας πολυτελή ακίνητα, με εμπλοκή στο νεποτισμό , εκταμιεύει επιχορηγήσεις σε δεκάδες κεφάλαια BLM και επαναστατικές οργανώσεις και λειτουργεί ένα PAC για να «εκλέξει προοδευτικούς ηγέτες κοινοτήτων, ακτιβιστές και υποψήφιους της εργατικής τάξης που αγωνίζονται για την απελευθέρωση των Μαύρων».

Εν τω μεταξύ, «οι ανά πολιτείες τοπικές οργανώσεις των BLM ξοδεύουν εκατομμύρια σε ακτιβισμό και σε πρωτοβουλίες για το κλείσιμο αστυνομικών τμημάτων» και «το BLM At School διδάσκει τα παιδιά σε όλη τη χώρα την κριτική θεωρία των φυλών και τη θεωρία queer, μαθαίνοντάς στα παιδιά να μισούν τον εαυτό τους, τους συνομηλίκους τους και τη χώρα τους.»

«Οι αριστεροί μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί επιφέρουν και διαμορφώνουν μια κοινωνική αλλαγή ολοκληρωτικής ριζοσπαστικής κλίμακας, πλάθοντας νομοθετικές οδούς, καταργώντας νόμους που δεν τους αρέσουν και έχουν αρχίσει να αποτελούν μια μορφή σκιώδους διακυβέρνησης», σημειώνεται στη συνέχεια στην έρευνα.

Η ατζέντα έχει επίσης εισχωρήσει στις δανειακές πράξεις του χρηματοπιστωτικού κλάδου, εξηγεί το Κέντρο, επισημαίνοντας ότι «οι τράπεζες εκδίδουν δισεκατομμύρια δολάρια σε δάνεια subprime «για να βοηθήσουν στον τερματισμό του συστημικού ρατσισμού», ενώ «οι εταιρείες χρηματοδοτούν αριστερές ΜΚΟ που απελευθερώνουν από τις φυλακές βίαιους ταραχοποιούς και εγκληματίες οι οποίοι κυκλοφορούν ελεύθεροι στους δρόμους μας και συνεργάζονται για να δημιουργήσουν ρατσιστικά, αντιαξιοκρατικά προγράμματα προσλήψεων».

Το shakedown «μπορεί να θεωρηθεί ως μια μορφή αποζημιώσεων που δίνονται σε αυτοαποκαλούμενους εχθρούς του αμερικανικού έθνους και του αμερικανικού τρόπου ζωής», πρόσθεσαν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις