Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

AKAP: Θετικές και Eποικοδομητικές συνομιλίες μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε στην ελπίδα για εξεύρεση «λύσεων με ειρηνικά μέσα» μεταξύ των δύο χωρών


 Για θετικές και εποικοδομητικές συνομιλίες μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας κάνει λόγο ο Τούρκος υπουργός Άμυνας. Ο Χουλουσί Ακάρ, σε συνέντευξή του στο CNN Turk, αναφέρεται στην ελπίδα για εξεύρεση «λύσεων με ειρηνικά μέσα» μεταξύ των δύο χωρών.

Ο τούρκος υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε στις σχέσεις με την Ελλάδα τονίζοντας:

«Διεξάγουμε θετικές και εποικοδομητικές συνομιλίες με την Ελλάδα. Τους είπαμε ότι είμαστε υπέρ του διαλόγου. Υπήρξε ένα σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα, μεταφέραμε τη θλίψη μας. Ελπίζουμε να βρούμε λύσεις στα προβλήματα με ειρηνικά μέσα στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας» τόνισε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Σε ερώτηση για το θέμα των F-16, ο Ακάρ τόνισε:

«Έχουμε εκπληρώσει τις υποχρεώσεις μας και περιμένουμε το ίδιο από τους συμμάχους μας. Έχουμε παρατηρήσει ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ έχει θετική άποψη. Οι δηλώσεις μέχρι στιγμής είναι θετικές. Θετικές δηλώσεις γίνονται και στον Λευκό Οίκο και στο Πεντάγωνο. Υπάρχουν αρνητικές δηλώσεις από ορισμένα μέλη του Κογκρέσου. Θέλουμε να επικρατήσει η κοινή λογική. Πρέπει να προσεγγίσουν το πρόβλημα ορθολογικά.

Μια ισχυρή Τουρκία σημαίνει ένα ισχυρό ΝΑΤΟ. Όλοι πρέπει να έρθουν στα λογικά τους. Μας απέκλεισαν, αντίθετα προς το δίκαιο, από το πρόγραμμα F-35, κάτι που δεν είναι ηθικό. Οι συνομιλίες και οι συζητήσεις συνεχίζονται. Στις 18 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην Ουάσιγκτον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις