Σάββατο 18 Μαρτίου 2023

ΑΦΟΥ ΠΕΘΑΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΕΦΑΓΑΝ ΕΝΑ ΣΚΑΣΜΟ ΛΕΦΤΑ... ΤΩΡΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ AKOMA: Γεραπετρίτης - Την Τετάρτη θα εκκινήσει ο σιδηρόδρομος με όρους απόλυτης ασφάλειας

ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.... ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΑΔΡΑΞΕΙ ΜΕΡΙΚΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ... ΑΦΟΥ ΕΦΑΓΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΕΒΑΛΑΝ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΠΕΘΑΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ... ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΣΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΙ ΨΗΦΟ!

 Τι είπε ο υπουργός Μεταφορών Γ. Γεραπετρίτης στην πρώτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων του ΟΣΕ.

Την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου με ασφάλεια έτσι ώστε να αναβαθμιστεί η εμπιστοσύνη του κοινού στην χρήση του επανέλαβε και σήμερα ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης αρμόδιος για θέματα υποδομών και Μεταφορών τονίζοντας πως θα υπάρξει διερεύνηση μέχρι τέλους για το πρόσφατο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Όπως είπε ο υπουργός μετά την πρώτη συνεδρίαση του νέου Συντονιστικό Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων του ΟΣΕ, την επόμενη Τετάρτη, εκκινεί το νέο σταδιακό πλαίσιο για την λειτουργία των τρένων, ανά πενθήμερο θα προστίθενται γραμμές, έτσι ώστε να έχουμε πλήρη ανάπτυξη σε περίπου εικοσιπέντε μέρες πριν από το Πάσχα.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα θέματα ασφάλειας, όπως είναι κατεξοχήν τα ζητήματα της πυρασφάλειας και της πυρανίχνευσης, καθώς και η πιστή τήρηση του κανονισμού κυκλοφορίας.

Ιδιαίτερη έμφαση, όπως είπε, ζήτησα στο ζήτημα της ασφάλειας των σηράγγων. Ειδικά για τις σήραγγες, πέρα από την αναγκαία αναβάθμιση, η οποία θα πρέπει να υπάρξει, έχουμε στα πολύ άμεσα σχέδια και την αναβάθμιση της επιτήρησης με ηλεκτρονικές κάμερες. Επιπλέον για το διάστημα έως ότου εγκατασταθεί πλήρως η τηλεδιοίκηση θα υπάρχει σε κάθε περίπτωση μία μόνο αμαξοστοιχία εντός των σηράγγων, έτσι ώστε να διασφαλίζεται απολύτως η κίνηση στις σήραγγες, καθώς και κάθε άλλο μέτρο, το οποίο είναι αναγκαίο για την αναβάθμιση του επίπεδο ασφάλειας.

Επανέλαβε ότι το σύστημα της τοπικής τηλεδιοίκησης στη Λάρισα λειτουργούσε απολύτως την κρίσιμη νύχτα. «Δυστυχώς θα μου επιτρέψετε να πω με περισσή υποκρισία και καθόλου αίσθημα ευθύνης ορισμένοι διακινούν ότι δεν υπάρχει καμία τηλεδιοίκηση στη Λάρισα», είπε χαρακτηριστικά.

Για τις ελλείψεις προσωπικού στο σιδηρόδρομο αλλά και την εκπαίδευση, είπε πως τα οποιαδήποτε κενά στα ζητήματα προσωπικού, αυτά θα εξεταστούν και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Ήμουν πάρα πολύ σαφής στο ότι θα υπάρχει άμεση ενίσχυση προσωπικού επανέλαβε ενίσχυση προσωπικού. Η απαίτηση για αναβάθμιση του επίπεδου της εκπαίδευσης και της επιμόρφωσης των κρίσιμων υπαλλήλων του ΟΣΕ είναι στο πλαίσιο της δικής μας λειτουργικότητας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις