Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

Απάντηση στο τουρκικό ελικοπτεροφόρο Anadolu - H TΠK Βλαχάκος απέπλευσε από τα Ναυπηγεία “φορτωμένη” με όλα τα όπλα της


 Σύντομα η πυραυλάκατο θα βγει στο Αιγαίο για περιπολίες απαντώντας στα σχέδια των Τούρκων για επίδειξη ισχύος πιθανόν Νοτίως της Κρήτης

ΗΤΠΚ Βλαχάκος απέπλευσε χθες το πρωί από τα ναυπηγεία της Ελευσίνας, “φορτωμένο” με όλα τα όπλα της, αποτελώντας μια ευχάριστη νότα για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό μας.

Πηγές αναφέρουν ότι η ΤΠΚ ΒΛΑΧΑΚΟΣ θα υλοποιήσει δοκιμές για να πιστοποιηθεί  η λειτουργία όλων των συστημάτων της και σε μερικές ημέρες θα εξέλθει στο Αιγαίο για επιχειρησιακή αποστολή.

Υπενθυμίζεται ότι η νέα Πυραυλάκατος τύπου ΡΟΥΣΣΕΝ, κλάσης Super Vita, είναι το 7 πλοίο του τύπου που ναυπηγείται στην Ελλάδα και αποτελεί σημαντική προσθήκη στον Στόλο των Ταχέων Περιπολικών Κατευθυνόμενων Βλημάτων.

Το κύριο σκάφος είναι κατασκευασμένο από ατσάλι και η υπερδομή είναι από αλουμίνιο. Είναι εξοπλισμένη με προηγμένα βλήματα κατά στόχων επιφανείας ΜΜ40 Exocet Block 3 που χρησιμοποιούν ενεργό ραντάρ για τον εγκλωβισμό του στόχου, ενώ η εμβέλειά τους φθάνει τα 180 χιλιόμετρα.

Διαθέτει δυνατότητα εκτέλεσης επιχειρήσεων με κατάσταση θαλάσσης 5 και δυνατότητα επιβιωσιμότητας με κατάσταση θαλάσσης 7. Η ταχύτητα που αναπτύσσει, σχεδόν 35 κόμβους, και το μικρό εκτόπισμα την καθιστούν ως πλοίο ύψιστης επιχειρησιακής αξίας, ειδικά για την «στενή» θάλασσα του Αιγαίου.

Το τουρκικό ελικοπτεροφόρο-αποβατικό στο Αιγαίο

"Το αμφίβιο επιθετικό πλοίο TCG ANADOLU (L400) παραδόθηκε στη Διοίκηση των Ναυτικών Δυνάμεων από την Προεδρία των Αμυντικών Βιομηχανιών.

Το  εν λόγω αμφίβιο επιθετικό πλοίο κατασκευάστηκε από τα ναυπηγεία SEDEF στο πλαίσιο του έργου που ξεκίνησε από την Προεδρία των Αμυντικών Βιομηχανιών.

Μετά την ολοκλήρωση των δραστηριοτήτων δοκιμών αποδοχής, το TCG ANADOLU αναμένεται να συμπεριληφθεί επίσημα στον κατάλογο της Διοίκησης του Τουρκικού Ναυτικού Δυνάμεων τις επόμενες εβδομάδες.

TCG ANADOLU (L400)

 Είναι αμφίβιο Επιθετικό Πλοίο Πολλαπλών Χρήσεων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις επιχειρησιακές περιοχές του Αιγαίου, της Μαύρης Θάλασσας και της Μεσογείου και όταν είναι απαραίτητο στον Ινδικό Ωκεανό (βόρεια της Αραβικής Χερσονήσου, δυτικά της Ινδίας) και τον Ατλαντικό Ωκεανό (δυτικά της Ευρώπης, βορειοδυτικά της Αφρικής).

Το Αμφίβιο Επιθετικό Πλοίο πολλαπλών χρήσεων TCG ANADOLU θα μπορεί να μεταφέρει τα απαραίτητα οχήματα μάχης και υποστήριξης σε περιοχές κρίσης χωρίς την υποστήριξη της βάσης , μεταφέροντας 1 Τάγμα Αμφιβίων δυνάμεων, να συμμετέχει σε  αποβατικές επιχειρήσεις με τα αποβατικά σκάφη που φέρει στο εσωτερικό του, και  να ενεργεί  ημέρα και νυχτα με τα  ελικόπτερα  που διαθέτει καθώς και με αεροσκάφη Osprey με περιστρεφόμενο ρότορα εφόσον διατεθούν. 

Ο λόγος είναι ότι οι Τούρκοι  θα μπορούν χάρη  στο TCG Anadolu να ενεργήσουν αιφνιδιαστικά προς κατάληψη βραχονησίδων  ενδιάμεσων  αλλά και κύριων νήσων μας  στο Αιγαίο.

Η ύπαρξη πολλών νησιών μας στο Αιγαίο σε συγκερασμό με τις  σημαντικές επιχειρησιακές  δυνατότητες του TCG Anadolu, μας ωθούν στη σκέψη της δημιουργίας μίας μίνι αεροναυτικής Task-Force, με στόχο την διαρκή παρακολούθηση του εν λόγω μίνι αεροπλανοφόρου των Τούρκων .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις