Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

Ο Α.Γεωργιάδης υπέρ Α.Πορτοσάλτε για τις δηλώσεις «περί θυσιών για να Bελτιωθούμε»! – Α.Κανάκης: «Τι σου είναι και τον υπερασπίζεσαι;» - «Έκρηξη» του παρουσιαστή του «Pάδιο Αρβύλα»: «Θα μας Tρελάνεις Άδωνι;»


 Μείζον πολιτικό ζήτημα προκαλεί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μητσοτάκη και υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης με την συμπεριφορά του σε πρωινή εκπομπή όπου υπερασπίστηκε τον γνωστό για τα φιλοκυβερνητικά του αισθήματα Α.Πορτοσάλτε, ο οποίος προ ολίγων ημερών δήλωσε για τoT έγκλημα των Τεμπών ότι «Τα δυστυχήματα είναι θυσίες για να βελτιωθούμε»!

Την δήλωση ο φιλοκυβερνητικός δημοσιογράφος την είχε κάνει στην ΕΡΤ, στον απόηχο της ασύλληπτης σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη σε μία προσπάθεια να «ξεπλυθεί» και σε αυτό η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Αφού είχε αναφερθεί στο ναυάγιο του Εξπρές Σάμινα με τους 81 νεκρούς, και τα δύο δυστυχήματα στα Τέμπη με το πούλμαν του ΠΑΟΚ αλλά και το σχολικό λεωφορείο, λέγοντας πως έγιναν… και στη συνέχεια εκσυγχρονίσαμε την ακτοπλοΐα, φτιάξαμε σήραγγες και τρένου και δρόμων, αναφέρθηκε στην τραγωδία, στο κυβερνητικό έγκλημα των Τεμπών, ότι θα είναι αφορμή για… βελτίωση!

Συγκεκριμένα ο Α.Γεωργιάδης υπερασπίστηκε τον Α.Πορτοσάλτε στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, όπου είπε μάλιστα χαρακτηριστικά «Εγώ δεν θα το αφήσω έτσι»!

Δηλαδή το είδε ως… αποστολή!

Έτσι λοιπόν επανέλαβε δημοσίως σε κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας την απάντηση του Α.Πορτοσάλτε σε ανάρτησή του στο Twitter!

«Ρωτήθηκα (ΕΡΤ) εάν μπορεί να αλλάξει κάτι μετά την τραγωδία. Απάντησα πως υπήρξαν δυστυχήματα που εκσυγχρόνισαν τα διαθέσιμα μέσα. Συνέβη. Δεν είπα ότι έπρεπε να γίνει «θυσία». Αυτό λάνσαραν τα φασιστοειδή των δύο άκρων για να πετύχουν ξανά δολοφονία χαρακτήρα! Μηχανές μίσους.. »

Δηλαδή ο υπουργός υπερασπίστηκε τον Α.Πορτοσάλτε διαφημίζοντας την απάντησή του.

Φυσικά αυτό δεν μπορούσε να το αφήσει ασχολίαστο ο γνωστός σατιρικός τηλεπαρουσιαστής Α.Κανάκης ο οποίος όμως αυτή την φορά δεν σατίρισε αλλά μίλησε εύλογα και πολύ σοβάρα εκφράζοντας την απορία όλων: Γιατί υπερασπίζεται με τέτοιο σθένος ένας πολιτικός έναν δημοσιογράφο; Ποια είναι η σχέση τους;

«Ο άνθρωπος αυτός της κυβέρνησης, νιώθει αυτή τη στιγμή ότι στις προτεραιότητες του είναι να υπερασπιστεί τον Πορτοσάλτε.

Για πες μας ρε Άδωνι δηλαδή, για να το καταλάβουμε, γιατί έχουμε απορία, τι σου είναι ο Πορτοσάλτε; Τι είστε, είναι κολλητός σου φίλος;

Είστε συγγενείς; έχετε κάποια συνεργασία; είναι μέλος του κόμματος; Τι συμβαίνει ακριβώς γιατί εσύ είσαι ένας πολιτικός και αυτός είναι ένας δημοσιογράφος.

Ο οποίος υποτίθεται ότι σε ελέγχει.

Ποια είναι αυτή η τρέλα σου που πρέπει να υπερασπιστείς τον Πορτοσάλτε;Δδηλαδή τι show είναι αυτό που στήνεται μπροστά στα μάτια μας, τι βία είναι αυτή που ασκείται σε εμάς τους τελικούς αποδέκτες.

Τι θέλετε να κάνουμε δηλαδή να πάρουμε φόρα και να χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο;

Βγήκες αυτή τη στιγμή Άδωνι Γεωργιάδη να υπερασπιστείς τον Πορτοσάλτε αυτό είναι στο μπλοκάκι των προτεραιοτήτων σου, σαν μέλος της κυβέρνησης».

Ο Α.Γεωργιάδης σε όλα αυτά επιχείρησε να απαντήσει με δικό του tweet λέγοντας πως «Ο κ. Κανάκης που είχε δίπλα του επί χρόνια ως κολλητό και συνεργάτη του κάποιον που έκανε ό,τι έκανε και δήλωσε ότι «δεν το είχε καταλάβει», αντί να κρύβεται από ντροπή το παίζει Τιμητής των πάντων και κατηγορεί τον καναλάρχη που δίνει βήμα στον ⁦@ArisPortosalte και εμένα!».

Μόνο που υπάρχει μία ουσιώδης διαφορά. Ο Α.Κανάκης δεν οφείλει να είναι ο επιθεωρητής Κλουζώ και να γνωρίζει τι κάνει ο κάθε συνεργάτης του στην προσωπική του ζωή και η δική του άγνοια δεν κόστισε 57 ζωές.

Αντίθετα η άγνοια και κυρίως η αδιαφορία της κυβέρνησης για τα πεπραγμένα του ΟΣΕ κόστισε 57 ζωές και στην περίπτωση αυτή η κυβέρνηση οφείλει ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ τα πάντα.

Άλλωστε αυτό έκανε σε όποιον ήθελε να… παρακολουθήσει. Μια χαρά τους παρακολούθησε και γνώριζε ακόμα και τις πιο… προσωπικές λεπτομέρειες.

Ο κύριος Κανάκης λοιπόν δεν όφειλε να έχει τέτοιες γνώσεις και «ικανότητες».

Ο Άρης Πορτοσάλτε το πρωί της Τρίτης επιχείρησε να κατηγορήσει για «τυμβωρυχία» τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ έστρεψε τα «πυρά» του κατά της εκπομπής «Ράδιο Αρβύλα» και συγκεκριμένα κατά του Αντώνη Κανάκη επειδή επέλεξαν να μην μασήσουν τα λόγια τους και να μην κρύψουν τις κυβερνητικές ευθύνες για το έγκλημα στα Τέμπη.

Έτσι, λοιπόν, χωρίς βέβαια να κατονομάσει τον παρουσιαστή της εκπομπής ανέφερε πως είναι: «σαν τον λογοκριτή της χούντας» και συνέχισε ισχυριζόμενος πως «πρόκειται για κήρυγμα μίσους».

Μάλιστα αναρωτήθηκε «να υποβάλω σε κάποιον από τους παρουσιαστές το τι θα πω για να πάρω την έγκρισή του»…

Ισχυρίστηκε επίσης πως: «δεν χρειάζεται οι σατιρικές εκπομπές να γίνονται προπαγανδιστές μίσους και στοχοποίησης. Οι δημοσιογράφοι κάνουμε μια δουλειά. Κάποιοι κάνουν τη δουλειά του ρεπόρτερ και κάποιοι τολμούμε να πούμε τη γνώμη μας. Αλλά λέμε γνώμη δεν διαμορφώνουμε γεγονότα δεν μπορεί να ποινικοποιείται η γνώμη».

Καταπέλτης ήταν χθες ο Άγγελος Τσιαμούρας, διασωθείς από το κυβερνητικό έγκλημα στα Τέμπη που στοίχησε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας, κατά του Άρη Πορτοσάλτε για την δήλωση «περί θυσιών».

Ο Άγγελος Τσιαμούρας επέβαινε στην μοιραία αμαξοστοιχία στο βαγόνι 6 και κατάφερε να σώσει 16 επιβάτες από την «πύρινη κόλαση».

Μη μπορώντας να συγκρατήσει την οργή του για όσα ακούγονται όλες αυτές τις ημέρες, απάντησε στον Άρη Πορτοσάλτε.

Όπως είπε χαρακτηριστικά:

«Είμαστε σε μια Ελλάδα του φαίνεσθαι και αυτό φάνηκε από αυτό που είπε ο άνθρωπος (Α.Πορτοσάλτε) χάθηκαν τόσες αθώες ψυχές αλλά δεν πήγαν χαμένες.
 
Εγώ εκείνη την ώρα που το άκουσα αυτό και τα ουρλιαχτά που άκουσα, αν αυτόν τον άνθρωπο τον έβλεπα εκείνη την ώρα, ή αν τον δω, δεν ξέρω ποια θα είναι η αντίδρασή μου.

Πεθαίνουν 57 άτομα κυρίως νέοι και εσένα σε νοιάζει ότι θα φτιάξεις γραμμή;

Είμαστε σοβαροί με κάτι τέτοιους ανθρώπους; Ο Θεός να τους κάνει ανθρώπους! Μπορούν να λένε τέτοια πράγματα ειδικά σε γονείς που έχουν χάσει τα παιδιά τους;

Εγώ τη μάνα μου θα την αγκαλιάσω; Οι άλλες μανάδες πως θα αγκαλιάσουν τα παιδιά τους;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις