Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

Άγρια δολοφονία στην Πάφο: Bίασε, στραγγάλισε και έριξε από τον γκρεμό την σύντροφό του - «Έπεσε ενώ προσπαθούσε να βγάλει selfie», ισχυρίστηκε ο ύποπτος


 Μεγάλη έρευνα της Αστυνομίας είναι σε εξέλιξη στην Πάφο, καθώς ένας 30χρονος κατηγορείται ότι βίασε, στραγγάλισε και πως έριξε από τον γκρεμό την σύντροφο του, σύμφωνα με ευρήματα που εντοπίστηκαν στη σορό της.

Όπως αναφέρει το sigmalive.com, ο 30χρονος κάλεσε τις αρχές και ανέφερε πως η σύντροφος του έπεσε κατά λάθος από τον γκρεμό, ενώ φέρεται να ισχυρίστηκε ότι «έπεσε ενώ προσπαθούσε να βγάλει selfie».

Εντούτοις, Εκπρόσωπος της Αστυνομίας δήλωσε πως εντοπίστηκε κάταγμα του υοειδούς οστού, κάτι που παρατηρείται σε περιπτώσεις στραγγαλισμού κι όχι πτώσης. Επίσης, εντοπίστηκαν κι άλλα ευρήματα που δεικνύουν ότι η νεαρή υπέστη και σεξουαλική κακοποίηση προτού δολοφονηθεί.

Οι Αρχές διερευνούν πλέον φόνο εκ προμελέτης και δεν αποκλείεται να προχωρήσουν και σε νέες συλλήψεις.

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπόθεση φόνου εκ προμελέτης, με θύμα την Lesia Bykova, 28 ετών, από την Ουκρανία, διερευνά η Αστυνομία, μετά τον εντοπισμό πτώματος γυναίκας, στην περιοχή της Πέτρας του Ρωμιού, το πρωί του περασμένου Σαββάτου, 11 Μαρτίου 2023. Για διευκόλυνση των ανακρίσεων, η Αστυνομία προχώρησε χθες στη σύλληψη 30χρονου.

Γύρω στις 8π.μ. της 11ης Μαρτίου, λήφθηκε τηλεφώνημα στην Αστυνομία, από 30χρονο κάτοικο Πάφου, ο οποίος φέρεται να ανέφερε ότι ενώ βρισκόταν στην Πέτρα του Ρωμιού, με φίλη του, αυτή πλησίασε στο χείλος του γκρεμού, με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία της και να πέσει στο κενό.

Μέλη της Αστυνομίας, μετέβησαν στη σκηνή την οποία απέκλεισαν, ενώ για την ανάσυρση της σορού της γυναίκας, κλήθηκαν μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ελικόπτερο της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας. Όπως διαπιστώθηκε η σορός ανήκει στην Lesia Bykova, 28 ετών από την Ουκρανία, κάτοικο Πάφου.

Στη σκηνή διενεργήθηκαν εξετάσεις από την Αστυνομία, καθώς και αυτοψία από ιατροδικαστή.

Ο 30χρονος, ο οποίος ήταν παρόν κατά τη διάρκεια των εξετάσεων υποβλήθηκε σε τεστ ναρκωτικών και αλκοτέστ, με θετικές ενδείξεις, ενώ από εξετάσεις που διενεργήθηκαν στο αυτοκίνητό του παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια.

Χθες, 12 Μαρτίου, διενεργήθηκε στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού της 28χρονης. Από τα ευρήματα της νεκροτομής, εγέρθησαν υποψίες ότι ο θάνατος του θύματος, προήλθε από εγκληματική ενέργεια.

Ως εκ τούτου, εναντίον του 30χρονου, εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Το ΤΑΕ Πάφου διερευνά την υπόθεση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις