Κυριακή 5 Μαρτίου 2023

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και διαδηλωτών του ΚΚΕ μετά το πανό για την τραγωδία στα Τέμπη

 


Επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα (5/3) στον Λευκό Πύργο μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών του ΚΚΕ, που νωρίτερα είχαν αναρτήσει πανό διαμαρτυρίας για την τραγωδία στα Τέμπη.

Η ένταση ξεκίνησε, σύμφωνα με το voria.gr όταν δυνάμεις των ΜΑΤ επιχείρησαν να πάρουν τα στοιχεία αυτών που ήταν στον Λευκό Πύργο και είχαν αναρτήσει το πανό. Όταν αρνήθηκαν, οι αστυνομικοί απώθησαν βίαια τους διαδηλωτές και έκαναν χρήση χημικών.

Δύο άτομα που καταγγέλλουν ότι τραυματίστηκαν κατά τη συμπλοκή μεταφέρονται με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο εφημερεύον νοσοκομείο.

Μάλιστα, για λίγη ώρα ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής με άλλους διαδηλωτές ήταν μέσα στον Λευκό Πύργο και κατήγγειλαν πως οι δυνάμεις των ΜΑΤ ήταν στην είσοδο και δεν τους άφηναν να βγουν.

«Είναι ντροπή την ώρα που το αίμα ακόμα δεν έχει στεγνώσει η αστυνομία να αντιμετωπίσει έτσι μία λαϊκή κινητοποίηση», είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, αφού βγήκε από τον Λευκό Πύργο μαζί με άλλους διαδηλωτές από όπου όπως καταγγέλλει τους απαγορευόταν η έξοδος.

«Αφού συμφωνήθηκε οι διαδηλωτές να αποχωρήσουν στις 11:15, μετά και το κατέβασμα του πανό, η αστυνομία απαγόρευσε την έξοδο από όποιον ήταν μέσα ζητώντας τα στοιχεία όσων συμμετείχαν στην κινητοποίηση, κλείνοντας, μάλιστα, την είσοδο και την έξοδο και για το κοινό», είπε ο βουλευτής.

Ο κ. Δελής έδωσε τα δικά του στοιχεία, όπως λέει, ως επικεφαλής της κινητοποίησης, τους έδειξε τη βουλευτική τους ταυτότητα και έτσι βγήκαν καθώς στην αρχή άφηναν μόνο τον ίδιο να βγει αλλά αυτός επέμενε να φύγουν όλοι.

Ο ίδιος τονίζει πως τους απειλούσαν με συλλήψεις αλλά και τους χτυπούσαν στα πόδια εμποδίζοντάς τους να βγουν τη συμφωνημένη ώρα της λήξης της κινητοποίησης. «Δεν κάναμε το παραμικρό επεισόδιο. Είναι ντροπή την ώρα που το αίμα ακόμα δεν έχει στεγνώσει η αστυνομία να αντιμετωπίσει έτσι μία λαϊκή κινητοποίηση», τονίζει.

*Φωτογραφία αρχείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις