Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

Ποιος είναι ο CEO της πτωχευμένης Silicon Valley Bank – Πούλησε μετοχές 3,6 εκατομμυρίων δολαρίων πριν το «κανόνι» - «Είμαστε αισιόδοξοι», δήλωνε τον Ιανουάριο


 Η παγκόσμια αγορά είναι κλονισμένη από την κατάρρευση της αμερικανικής τράπεζας Silicon Valley Bank, ενώ στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται ο CEO Γκρεγκ Μπέκερ, καθώς έγινε γνωστό πως πούλησε μετοχές λίγο καιρό πριν το «κανόνι».

Όπως αναφέρει το barrons.com, στις 27 Φεβρουαρίου δηλαδή μόλις δύο εβδομάδες πριν η μετοχή της SVB Financial Group καταρρεύσει, εκείνος πούλησε 12.451 μετοχές 3,6 εκατομμυρίων δολαρίων, με μέση τιμή 287,42 δολάρια η κάθε μία. Παράλληλα, απέκτησε ακριβώς τον ίδιο αριθμό μετοχών χρησιμοποιώντας δικαιώματα προαίρεσης μετοχών με τιμή 105,18 δολάρια η καθεμία.

Οι δύο συναλλαγές έγιναν μέσω καταπιστεύματος που ελέγχει, χρησιμοποιώντας ένα σχέδιο συναλλαγών που είχε δημιουργήσει στις 26 Ιανουαρίου, ενώ οι επιλογές είχαν οριστεί να λήξουν στις 2 Μαΐου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο ιστότοπος της Silicon Valley Bank αποκαλεί τον 54χρονο Μπέκερ «πρωταθλητή της οικονομίας της καινοτομίας». Σε ένα βίντεο για το BBC τον Δεκέμβριο, ο Becker είπε ότι η καλύτερη συμβουλή σταδιοδρομίας του ήταν για όσους αναζητούν εργασία να δημιουργήσουν ένα σύνολο δεξιοτήτων γύρω από την οικονομία της καινοτομίας σε τομείς όπως ο προγραμματισμός υπολογιστών και η διαχείριση έργων.

Πιο αναλυτικά, ο Μπέκερ αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα με πτυχίο στις επιχειρήσεις, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Silicon Valley Bank.

Πριν γίνει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του SVB Financial Group, ο Μπέκερ συνίδρυσε την SVB Capital, τον επενδυτικό βραχίονα της εταιρείας. Υπηρέτησε επίσης ως πρόεδρος της Silicon Valley Leadership Group από το 2014 έως το 2017 και ήταν μέλος του Συμβουλίου Ψηφιακής Οικονομίας του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ από το 2016 έως το 2017.

Το κορυφαίο στέλεχος «κάηκε» κατά τη διάρκεια της φούσκας dot-com, στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και αρχές του 2000, ωστόσο «επέζησε» και έφτασε στη θέση να καθοδηγεί την τράπεζα που έκανε focus στις νεοφυείς επιχειρήσεις, στον απόηχο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του 2008. Ο ίδιος έγινε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του SVB Financial Group το 2011.

Τον Ιανουάριο, ο Μπέκερ είχε πει ότι οι οικονομικές προοπτικές βελτιώνονται μετά το δύσκολο 2022. «Είμαστε αισιόδοξοι επειδή η κρυστάλλινη μπάλα μας είναι λίγο πιο καθαρή», ανέφερε χαρακτηριστικά στο CNBC. Αν και περίμενε ότι οι δημόσιες αγορές θα σταθεροποιηθούν, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ομαλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις