Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Απόπειρα Eκδικητικής αλλαγής πτέρυγας Kρατουμένου μετά από βασανισμό του

 


Έναν εφιάλτη εξακολουθεί να ζει 33χρονος κρατούμενος, που έπεσε θύμα σκληρής αστυνομικής βίας την περασμένη εβδομάδα από αστυνομικούς στο αστυνομικό τμήμα Καβάλας και ύστερα έξω από τις φυλακές του Κορυδαλλού, με τα σημάδια στο σώμα του να μαρτυρούν τον ξυλοδαρμό του.

Χθες βράδυ μάλιστα του γνωστοποιήθηκε μάλιστα άνωθεν εντολή για αλλαγή της πτέρυγας, την ώρα που απουσίαζε το συμβούλιο διοίκησης των φυλακών και αφού είχε αποχωρήσει η δικηγόρος του, Χρυσάνθη Χατζηδημητρίου, που βρισκόταν τρεις ώρες στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Μιλώντας ο ίδιος στην «Eφ.Συν.» τονίζει πως αρνήθηκε να μεταφερθεί από την πτέρυγα Δ' γιατί εκεί νιώθει ασφαλής, ενώ η υπεράσπισή του σημειώνει πως πρόκειται για εκδικητικό μέτρο και θέτει ευθέως το ερώτημα ποιος θα λογοδοτήσει αν συμβεί οτιδήποτε στον εντολέα της μετά από όσα έχει υποστεί.

Η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε την Κυριακή τη σύλληψη δύο αστυφυλάκων, ενός αξιωματικού και ενός ειδικού φρουρών, οι οποίοι υπηρετούν στο τμήμα Μεταγωγών της Αθήνας το Σάββατο για βασανιστήρια και άλλες προσβολές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας κατά συναυτουργία σε βάρος κρατουμένου. 

Ακολούθησε η σοκαριστική μαρτυρία του ίδιου στο documento.gr για τον ξυλοδαρμό του στο α.τ. Καβάλας, παρουσία και των γονιών του που άκουσαν έναν από τους δράστες να λένε «θα πάρεις το παιδί σου στην κάσα».

Η φρίκη συνεχίστηκε με τον βασανισμό του κρατούμενου και κατά την μεταγωγή του από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα φορούσε επί οκτώ ώρες κράνος μηχανής στο κεφάλι, ήταν δεμένος πισθάγκωνα με τις χειροπέδες να του κόβουν το αίμα, χωρίς πρόσβαση σε νερό, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις του.

«Όταν φτάσαμε στον Κορυδαλλό, έβγαλαν όλους τους άλλους κρατούμενους και με άφησαν τελευταίο. Τότε ξεκίνησαν πάλι. Με χτυπούσαν με τα γκλοπ, με χέρια και πόδια» δηλώνει ο ίδιος στην ιστοσελίδα, που αναφέρει πως μάρτυρες κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο που τον έκαναν «μπαούλο στο ξύλο».

Οι αστυνομικοί σταμάτησαν χάρη σε παρέμβαση της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού, Μαρίας Στέφη, αλλά άρχισαν να τον χτυπούν ξανά όταν αυτή έφυγε, ενώ δεν δίστασαν να χτυπήσουν ακόμα και σωφρονιστικό υπάλληλο που μπήκε στη μέση προκειμένου να τον προστατεύσει.

Η αδελφή του μιλώντας στο Mega ζήτησε να αποδοθεί Δικαιοσύνη και αναφορικά με όσα αντίκρυσαν η μητέρα και ο πατέρας τους στο α.τ. Καβάλας είπε χαρακτηριστικά πως «το μόνο που είπε “μάνα σώσε με γιατί με σκοτώνουν”».

Ο συγκρατούμενος του 33χρονου, Βασίλης Δημάκης, σε ανάρτησή του κατήγγειλε τα παραπάνω τονίζοντας πως τα τραύματα από τη βία που υπέστη ο 33χρονος με αποτέλεσμα να έχει και απώλεια μνήμης, έχουν καταγραφεί από ιατροδικαστή.  Όλη η ανάρτηση του Β. Δημάκη έχει ως εξής:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις