Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Αποκάλυψη: Η επιχείρηση «Υάκινθος» της EYΠ και το προφίλ του σκληρού «καθοδηγητή» – Είχε υποσχεθεί στους Πακιστανούς ότι θα τους ανοίξει Eστιατόριο


 «Υάκινθος». Αυτή ήταν η κωδική ονομασία της επιχείρησης που πραγματοποίησε η ΕΥΠ για την εξάρθρωση του δικτύου τρομοκρατών, που δρούσε με καθοδήγηση από το εξωτερικό, και σκόπευε να πραγματοποιήσει αιματηρή επίθεση σε εβραϊκό εστιατόριο-συναγωγή στου Ψυρρή. Οι δύο Πακιστανοί τρομοκράτες, που ήθελαν να προκαλέσουν ένα λουτρό αίματος, δρούσαν υπό την καθοδήγηση του ομοεθνή τους στο Ιράν, με τον οποίο κατάγονταν από το ίδιο χωριό στην περιοχή Σαργκόντα.

Οι ερευνητές της ΕΥΠ εντόπισαν πληροφορίες, με βάση τις οποίες σκιαγράφησαν και ανέλυσαν το προφίλ του Πακιστανού, ο οποίος βρίσκεται στο Ιράν και έδινε οδηγίες και εντολές στους δύο συλληφθέντες ομοεθνείς του για τα χτυπήματα που θα έκαναν στην ελληνική επικράτεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, πρόκειται για έναν σκληρό και διαβόητο κακοποιό, ο οποίος ανήκει μεν στην «Δύναμη Κουντς», αλλά παράλληλα έχει αναπτύξει και πλούσια ποινική δράση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο «καθοδηγητής» είναι μέλος μίας φατρίας, η οποία έχει προβεί σε δεκάδες δολοφονίες και απαγωγές στο Πακιστάν. Μάλιστα, στις εγκληματικές αυτές πράξεις συμμετείχε και ο ίδιος, γεγονός που καταδεικνύει το σκληρό προφίλ του.

Από τις συνομιλίες των δύο συλληφθέντων Πακιστανών με τον διαβόητο κακοποιό, προκύπτει ότι ο δεύτερος τους είχε υποσχεθεί ότι θα βγάλουν πολλά χρήματα, όπως έχει ήδη γράψει το enikos.gr. Μάλιστα, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι οι τρομοκράτες θα έπαιρναν 16.000 ευρώ για κάθε νεκρό στο εβραϊκό εστιατόριο. Γι’ αυτό και σκοπός τους ήταν να δράσουν όταν το μαγαζί θα ήταν γεμάτο κόσμο, ώστε να υπάρχουν όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα και η ανταμοιβή τους να είναι μεγάλη. Δεν θα σταματούσαν όμως εκεί, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, αφού φαίνεται ότι εξέταζαν το σενάριο να κάνουν κι άλλα χτυπήματα εναντίον εβραϊκών στόχων και προσώπων στην Ελλάδα.

Ωστόσο, ο «καθοδηγητής» είχε υποσχεθεί και κάτι άλλο στους δύο ομοεθνείς του, όπως προκύπτει από τις συνομιλίες που έχει στη διάθεσή της η ΕΥΠ. Όταν θα ολοκλήρωναν την εγκληματική δράση τους στην Ελλάδα, τους έλεγε ότι είχε τον τρόπο ώστε να τους βγάλει από την χώρα χωρίς να εντοπιστούν και συλληφθούν. Θα τους μετέφερε, όπως φέρεται να έλεγε, με ασφάλεια στο Πακιστάν ή στο Ιράν, ώστε το δίκτυο να τους ανοίξει εκεί μία δική τους επιχείρηση, και συγκεκριμένα ένα δικό τους εστιατόριο.

Έφοδοι σε χώρους στην Αττική όπου διέμεναν οι δύο Πακιστανοί τρομοκράτες

Στο «μικροσκόπιο» των αστυνομικών αρχών βρίσκονται δύο χώροι στην Αττική όπου διαμένουν Πακιστανοί. Πρόκειται για έναν χώρο στην Ομόνοια και ένα σπίτι στα Άνω Λιόσια, όπου διέμεναν οι δύο Πακιστανοί τρομοκράτες, όταν έρχονταν στην πρωτεύουσα από την Σπάρτη και την Ζάκυνθο προκειμένου να σχεδιάσουν τα χτυπήματά τους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε αυτούς τους χώρους, οι δύο Πακιστανοί συναντούσαν δεκάδες άλλους ομοεθνείς τους, σε μία προσπάθεια να τους στρατολογήσουν.

Αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας πραγματοποίησαν εφόδους και προχώρησαν στην προσαγωγή περίπου 12 ατόμων, οι οποίοι εξετάστηκαν σε μία προσπάθεια να αντληθούν περισσότερα στοιχεία για τους δύο συλληφθέντες και πληροφορίες για τους σχεδιασμούς τους να χτυπήσουν εβραϊκούς στόχους. Όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι αστυνομικοί ερευνούν το ενδεχόμενο οι δύο συλληφθέντες Πακιστανοί να είχαν συνεργούς, δηλαδή να είχαν καταφέρει να συγκροτήσουν μία ολιγομελή ομάδα κρούσης στην Αθήνα, που θα εκτελούσε την επίθεση στο εβραϊκό εστιατόριο-συναγωγή στου Ψυρρή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις