Κυριακή 5 Μαρτίου 2023

Στις ΗΠΑ οι πρώτοι Ουκρανοί πιλότοι για εκπαίδευση στα F-16: Κλιμακώνεται και άλλο η σύγκρουση με την Ρωσία Το NATO στέλνει F-16 και Mirage 2000 στο Κίεβο – Πως θα αντιδράσει η Ρωσία;


 Δύο πιλότοι της Ουκρανικής Αεροπορίας  έφτασαν σε Αεροπορική Βάση  στην Αριζόνα προκειμένου να αποτελέσουν ένα πρώτο πυρήνα της αξιολόγησης που κάνει η αμερικανική Αεροπορία, για το πόσος χρόνος θα απαιτηθεί για την εκπαίδευσή τους στα δυτικά μαχητικά δήλωσαν αξιωματούχοι στο NBC

Οι ΗΠΑ έχουν «προσκαλέσει» Ουκρανούς πιλότους στην Αεροπορική Βάση Tucson της Αριζόνα για να καθορίσουν πόσο χρόνο θα τους πάρει για να τους εκπαιδεύσουν να πετούν δυτικά μαχητικά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων και των F-16, ανέφεραν αξιωματούχοι στο NBC.

Αυτό σημαίνει ότι οι ΗΠΑ έχουν προαποφασίσει την  μεταφορά μεταχειρισμένων μαχητικών F-16 στην Ουκρανία, σε μια ακόμη κίνηση που θα προκαλέσει κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία, με κίνδυνο αυτός να διασπαρεί σε όλη την περιοχή.

Προς το παρόν, και σύμφωνα με όσα λένε οι Αμερικανοί, στις ΗΠΑ έχουν φτάσει δύο πιλότοι από την Ουκρανία μέχρι στιγμής, με περισσότερους Ουκρανούς να αναμένονται το επόμενο διάστημα, ανέφερε ο αμερικανικός τηλεοπτικός σταθμός το Σάββατο. Σύμφωνα με πηγές που δεν κατονομάζει, οι αμερικανικές αρχές σχεδιάζουν να φέρουν στη χώρα έως και δέκα Ουκρανούς πιλότους μόνο το Μάρτιο!

Οι ίδιες πηγές δήλωσαν ότι οι Ουκρανοί προς το παρόν εκπαιδεύονται σε προσομοιωτές και δεν υπάρχουν σχέδια ακόμη για να πετάξουν με πραγματικά αεροσκάφη,

Το πρόγραμμα έχει δύο στόχους: τη βελτίωση των δεξιοτήτων των Ουκρανών και την αξιολόγηση του χρόνου που θα χρειαστεί για να εκπαιδευτούν ώστε να χειρίζονται αποτελεσματικά τα F-16 και άλλα πολεμικά αεροσκάφη δυτικής κατασκευής, πρόσθεσαν.

«Το πρόγραμμα έχει να κάνει με την αξιολόγηση των ικανοτήτων τους ως πιλότοι, ώστε να μπορούμε να τους συμβουλεύσουμε καλύτερα για το πώς να χρησιμοποιήσουν τις ικανότητες που έχουν και τους έχουμε δώσει», εξήγησε αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν.

Το κατά πόσο θα είναι αποκλειστικά Ουκρανοί αυτοί που θα πετούν τα F-16 είναι άγνωστο βέβαια, καθώς κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει.

Να σημειωθεί ότι στις ΗΠΑ εκπαιδεύονται  ήδη Ουκρανοί στν χειρισμό των ΤΟΜΑ M-2A2 ODS που θα προσφέρουν οι ΗΠΑ στο Κίεβο.

Το γεγονός όμως ότι η Γερμανία σχεδιάζει την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής αρμάτων μάχης Panther KF-51 στην Ουκρανία σε συνδυασμό με τις πληροφορίες  για την αποστολή μαχητικών αεροσκαφών από άλλες χώρες όπως Mirage 2000 από την Γαλλία και τώρα f-16 από τις ΗΠΑ μόνο ως καλός οιωνός δεν μπορεί να ερμηνευθεί.

Αντίθετα βαδίζουμε στην κλιμάκωση η οποία θα έρθει ξαφνικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις