Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Δυστύχημα στα Τέμπη: Αυτά μετέφερε η εμπορευματική αμαξοστοιχία – Η απάντηση της Hellenic Train


 Λύθηκε το «μυστήριο» σχετικά με το τί μετέφερε η εμπορευματική αμαξοστοιχία, η οποία ενεπλάκη στο πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών. Με έγγραφό της η Hellenic Train απαντά στην ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες μέρες είχαν οργιάσει οι φήμες σχετικά με το φορτίο του εμπορικού τρένου, με αρκετούς να κάνουν λόγο για εύφλεκτο υλικό.  Μάλιστα, ο δικηγόρος ενός εκ των επιβατών του μοιραίου Intercity είχε υποστηρίξει πως η εμπορευματική αμαξοστοιχία μετέφερε αδήλωτο φορτίο.

Με επιστολή της προς το τμήμα κοινοβουλευτικού ελέγχου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, η Hellenic Train παρείχε αναλυτική ενημέρωση για το φορτίο του 63501, αναφέροντας πως το τρένο μετέφερε μπύρες, παρασκευάσματα διατροφής και σύρματα από σίδηρο, ενώ κάποια εμπορευματοκιβώτια ήταν κενά. Η απάντηση της εταιρείας επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του enikos.gr, που ήδη από τις 4 Μαρτίου είχε γράψει ότι το τρένο μετέφερε πλάκες σιδήρου, ακτινίδια, ζωοτροφές και κιβώτια με μπύρες.

Το έγγραφο φέρει την υπογραφή του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, Maurizio Capotorto και δίδεται ως απάντηση σε σχετική ερώτηση του προέδρου της «Ελληνικής Λύσης», Κυριάκου Βελόπουλου.

Τέμπη έγγραφο αμαξοστοιχία

 

 Η απάντηση της Hellenic Train

«Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού έγγραφού σας, με το οποίο μας διαβιβάστηκε η ‘Ερώτηση 2506/03.03.2023′, που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων, από τον Βουλευτή Λάρισας κ. Κυριάκο Βελόπουλο, με θέμα Ανάγκη να διευκρινιστεί το φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας που εμπλέκεται στη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη της 28.02.2023’, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα κάτωθι:

Η εμπορευματική αμαξοστοιχία 63501 της 28.02.2023 περιλάμβανε στην σύνθεσή της

(επισυνάπτεται το φύλλο σύνθεσης) συνολικά δεκατρία (13) βαγόνια, εκ των οποίων, κατά την φορά κίνησης της αμαξοστοιχίας, τα πρώτα τρία (3) βαγόνια εκτροχιάστηκαν και ήταν έμφορτα με πλατιά προϊόντα ελασματοποίησης από σίδηρο (λαμαρίνες) και ακολούθως δέκα (10) βαγόνια ήταν έμφορτα με εμπορευματοκιβώτια (container).

Σύμφωνα με τα τηρούμενα αρχεία της εταιρείας μας και κατά δήλωση του πελάτη/διαμεταφορέα

σχετικά με το είδος των προς μεταφορά εμπορευμάτων, όπως εξάλλου προβλέπεται από τους

εθνικούς και διεθνείς κανονισμούς για τη σιδηροδρομική μεταφορά εμπορευμάτων, το περιεχόμενο των σφραγισμένων εμπορευματοκιβώτιων με την σειρά που αναφέρονται στο φύλλο σύνθεσης, ήταν ως εξής:

Α/Α Προϊόν

4ο BAΓONI ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

5ο BAΓONI ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

6ο BAΓONI ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

7ο BAΓONI ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

8ο ΜΠΥΡΕΣ

9ο ΜΠΥΡΕΣ

10ο BAΓONI ΣΥΡΜΑΤΑ ΑΠΟ ΣΙΔΗΡΟ

11ο BAΓONI ΣΥΡΜΑΤΑ ΑΠΟ ΣΙΔΗΡΟ

12ο ΒΑΓΟΝΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΑ ΚΕΝΑ

13ο ΒΑΓΟΝΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΑ ΚΕΝΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις