Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Ντόναλντ Τραμπ: Καταδίωξη και βίαιη προσαγωγή του μέσω... τεχνητής νοημοσύνης - IT'S ALL HOLLYWOOD


 O Ντόναλντ Τραμπ δεν είχε λάβει καμία επίσημη ειδοποίηση ότι θα του απαγγελθούν κατηγορίες από τον εισαγγελέα του Μανχάταν, Άλβιν Μπραγκ, ωστόσο το Σάββατο προειδοποίησε ότι την Τρίτη θα συλληφθεί, ενώ η εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση Ντάνιελς φαίνεται να βρίσκεται στα τελικά της στάδια.

Ο Τραμπ αντιμετωπίζει ποινικές διώξεις για πληρωμές 130.000 δολαρίων που ο πρώην δικηγόρος του, Μάικλ Κοέν, έστειλε στην πορνο – σταρ Στόρμι Ντάνιελς προς το τέλος της εκστρατείας του το 2016. Οι εισαγγελείς λένε ότι η πληρωμή παραβίαζε τους νόμους για τη χρηματοδότηση της εκστρατείας και έγινε για να «φιμώσει» την Ντάνιελς.



Με το ενδεχόμενο σύλληψης του Τραμπ να είναι πιο κοντά από ποτέ, ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ καταβάλει τις τελευταίες του προσπάθειες να πείσει τους υποστηρικτές του.

Αυτό που έχει προκαλέσει αίσθηση τις τελευταίες ώρες όμως είναι οι εικόνες που δείχνουν τον πρώην Αμερικανό πρόεδρο να τρέχει να ξεφύγει από αστυνομικούς που προσπαθούν να τον συλλάβουν.

Οι εικόνες αυτές ωστόσο είναι φωτομοντάζ (deepfake) και έχουν δημιουργηθεί με την τεχνολογία της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Η βρετανική εφημερίδα Daily Mail περιγράφει ήδη τη στιγμή της σύλληψης του Ντόναλντ Τραμπ, για ποινές που επισύρουν έως και τέσσερα χρόνια φυλάκιση. Σύμφωνα με το βρετανικό δημοσίευμα οποιαδήποτε κατηγορία θα απαιτούσε από τον Τραμπ, ο οποίος ζει στο κτήμα του στο Μαρ-α-Λάγκο στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, να παραδοθεί σε αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης ή στην Εισαγγελία του Μανχάταν.

Η δικηγόρος του Τραμπ, Αλίνα Χάμπα, δήλωσε ότι θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες εάν ο Τραμπ κατηγορηθεί, ως αποτέλεσμα της υπό εξέλιξη έρευνας στο Μανχάταν.

«Θα προκαλέσει χάος, θα είναι μια πολύ τρομακτική στιγμή στη χώρα μας», υποστήριξε η δικαηγόρος του, ενώ και ο ίδιος ο Τραμπ κάλεσε το περασμένο Σάββατο τους υποστηρικτές του να ξεσηκωθούν σε περίπτωση που βρεθεί στο εδώλιο.
Η κατάσταση περιπλέκεται, σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα, επειδή ο Τραμπ είναι ήδη ενεργός υποψήφιος για την κούρσα του Λευκού Οίκου το 2024. Ο Τραμπ ήδη επιδιώκει να παρουσιάσει πιθανές διώξεις εναντίον του από το Υπουργείο Δικαιοσύνης ως πολιτικά υποκινούμενες, ενώ ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεν αποκλείεται να είναι ο αντίπαλος του στις επόμενες εκλογές, επισημαίνει χαρακτηριστικά το CNN.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις