Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Ανδρουλάκης: Πάτησε το Kουμπί της παραίτησης από την Eυρωβουλή - Ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του??


 Ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του

Το θέμα της παραίτησης του Νίκου Ανδρουλάκη από το Ευρωκοινοβούλιο αποτέλεσε μέρος της προεκλογικής αντιπαράθεσης. Τουλάχιστον μέχρι εχθές.

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ μετά τον προσδιορισμό της ημερομηνίας των εκλογών πάτησε το κουμπί της παραίτησης του. Το γραφείο του στις Βρυξέλλες έστειλε, έστειλε το επίσημο email για να κινηθούν οι διαδικασίες παραίτησής του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Δίνεται έτσι τέλος σε ένα ζήτημα που απασχολούσε και τα στελέχη του ΠαΣοΚ. Ο κ. Ανδρουλάκης είχε δεχθεί εισηγήσεις να παραιτηθεί νωρίτερα για να δώσει το σύνθημα της αποκλειστικής ενασχόλησης με την κρίσιμη επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση. Ήταν μια κίνηση οποία εκτιμήθηκε ότι θα μπορούσε να ανακόψει τη δημοσκοπική υποχώρηση του ΠαΣοΚ.

«Τα πάντα θα γίνουν την κατάλληλη στιγμή» τόνιζαν τότε οι συνεργάτες του κ. Ανδρουλάκη που αντιμετώπιζαν με απαξιωτικό τρόπο τα σενάρια που τον έφεραν να μην παραιτείται ούτε μετά την επίσημη προκήρυξη των εθνικών εκλογών. « Ο κ. Ανδρουλάκης θα παραιτηθεί με την προκήρυξη των εκλογών» σημείωναν οι επιτελείς του.

Τον κ. Ανδρουλάκη θα αντικαταστήσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Νίκος Παπανδρέου που είχε έλθει τρίτος σε ψήφους (μετά τον Ν. Ανδρουλάκη και την Εύα Καιλή) στις ευρωεκλογές του 2019.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις