Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023

Τέμπη: «Το τρένο έφυγε από την Kάθοδο» – H Mαρτυρία φύλακα διάβασης που μίλησε τελευταίος με τους μηχανοδηγούς


 Ο άνθρωπος που μίλησε τελευταίος με τους μηχανοδηγούς του μοιραίου τρένου που συγκρούστηκε στα Τέμπη, περιέγραψε τις τελευταίες στιγμές πριν από την τραγωδία.

Πρόκειται για έναν φύλακα διάβασης που μίλησε στην εκπομπή T Live και ήταν ξεκάθαρος ότι η μοιραία αμαξοστοιχία έφυγε από την κάθοδο. Για την ακρίβεια, ο ίδιος είδε το τρένο να περνάει από τα λεγόμενα «ψαλίδια». Το σημείο δηλαδή, που αλλάζει ράγα.

Μάλιστα, μόλις έγινε το δυστύχημα, τον πήραν τηλέφωνο και τον ρωτούσαν τι είδε.

«Μου λέει θυμήσου πώς έφυγε το τρένο. Του λέω: Γιώργο, έκανε τη διαγώνια, έφυγε ανάποδα, έφυγε από την κάθοδο… Εγώ είμαι εδώ σε ένα πασάγιο που λέμε, σε μια διάβαση φυλασσόμενη. Από το κλειδί έχω απόσταση 100 μέτρα. Εγώ ήμουν ο τελευταίος δηλαδή που μίλησε και με τα παιδιά, γιατί μιλάμε μέσω ασυρμάτου».

Τα τελευταία λόγια που αντάλλαξε με τους μηχανοδηγούς, όπως είπε, ήταν τα εξής:

«Ελεύθερο, 62 ελεύθερα το πασάκι Αγιάς, καλό δρόμο παιδιά. Μου είπαν τα παιδιά: Καλό βράδυ φίλε, καλή συνέχεια. Και σε 7 λεπτά από εδώ, δηλαδή την απόσταση τη δική μου, σε 7 λεπτά έγινε το ατύχημα».

Ο φύλακας διάβασης, έχει ενημερώσει για όλα όσα είδε έτσι ώστε να τα καταθέσει αν χρειαστεί. Ο ίδιος είπε επίσης ότι ποτέ δεν έχει παρουσιαστεί πρόβλημα με το «κλειδί», όσα χρόνια είναι στη συγκεκριμένη δουλειά, ενώ υποστήριξε ότι ήταν έτοιμος να παραιτηθεί έπειτα το δυστύχημα στα Τέμπη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις