Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023

Kλίμα οργής στους vέους όλης της χώρας κατά της κυβέρνησης για το πολιτικό έγκλημα των Τεμπών

 


Συγκλονιστικά αποτελέσματα από την δημοσκόπηση του pronews.gr: Το 87% θεωρεί «απόλυτα υπεύθυνη» ή ότι «έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης» για το θανατικό των Τεμπών η κυβέρνηση

Με μια “εξέγερση” των νέων που ξεπερνά ακόμα και το αντικυβερνητικό κλίμα που δημιουργήθηκε λόγω των περιορισμών και των απαγορεύσεων με αφορμή τον Covid-19 απο τον Μάρτιο του 2021 (στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης), βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη η κυβέρνηση.

Η αντικυβερνητική οργή με αφορμή το έγκλημα των Τεμπών ελάχιστο χρονικό διάστημα πριν τις εκλογές (μην ξεχνάμε ότι όσο και αν θέλουν να τις αναβάλουν δεν μπορούν να υπερβούν τον Ιούλιο του 2023) η κυβέρνηση υπέστη το μεγαλύτερο και ισχυρότερο κλίμα από την αποκάλυψη των καίριων ευθυνών της στο τραγικό δυστύχημα των σιδηροδρόμων στα Τέμπη που έχει κοστίσει την ζωή μέχρι στιγμής τουλάχιστον 57 πολιτών στην πλειοψηφία τους νέα παιδιά ηλικίας μέχρι 22-24 ετών.

Οι αποκαλύψεις για την κυκλοφορία σάπιων τρένων από την Ελβετία που έκανε χθες το pronews.gr, το ψεύδος της ύπαρξης τηλεδιοίκησης των σιδηροδρόμων, η αποκάλυψη ότι ο σταθμάρχης ήταν ουσιαστικά ένας ανεκπαίδευτος μετακλητός φίλα προσκείμενος στη ΝΔ, οι προειδοποιήσεις των εργαζομένων ότι υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος οι προειδοποιήσεις των εργαζομένων οτι υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος για τους επιβάτες.

Προειδοποιήσεις δηλαδή που δεν ελήφθησαν υπόψη με αποτέλεσμα όλα αυτά να έχουν δημιουργήσει κλίμα οργής στους νέους.

Ένα κλίμα οργής που αποτυπώθηκε στα σχολεία όλης της χώρας όπως δείχνουν οι φωτό και έχει περάσει ισχυρό  και έντονο μέσα στον κοινωνικό ιστό.

   

Η αναβολή ανακοίνωσης εκλογών της 9ης Απριλίου και τα κομμένα φτερά κυβερνητικών στελεχών και φιλοκυβερνητικών δημοσιογράφων καναλιών είναι χαρακτηριστικό του κλίματος ηττοπάθειας που πλέον κυριαρχεί σε όλα τα επίπεδα του κυβερνώντος κόμματος και μηχανισμού.

Οι Αμερικανοί σύμβουλοι του Μαξίμου συμβουλεύουν για εκλογές τον Μάιο ή και Ιούνιο προκειμένου να έχει καταλαγιάσει η σκόνη, ελπίζοντας ότι θα ξεχαστεί η όποια τραγωδία η οποία βέβαια ήταν το κερασάκι στην τούρτα των κυβερνητικών έργων που ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 2020 με την βίαιη καταστολή των κατοίκων της Λέσβου και της Χίου.

Η παραίτηση του Υπουργού Μεταφορών Κ.Α.Καραμανλή ουδόλως εξαέρωσε το κλίμα οργής στης κοινωνίας καθώς θεωρήθηκε μια “φυσιολογική και αυτονόητη” εξέλιξη ως αποτέλεσμα του δράματος που είχε προηγηθεί.

Μέχρι την 15η Μαρτίου και αφού οι δημοσκοπήσεις κριθούν και αναλυθούν θα αποφασιστεί ο χρόνος των εκλογών. Για την ώρα η διαδικτυακή δημοσκόπηση του pronews.gr δείχνει συντριπτικά αποτελέσματα κατά των κυβερνητικών πρακτικών.

Με 65% οι πολίτες κατονομάζουν ως απόλυτα υπεύθυνη την κυβέρνηση για το δυστύχημα των Τεμπών και το 22% ότι έχει την μεγαλύτερη ευθύνη (για έναν σύνολο 87%).

Μόνο το 19% δέχεται ότι έχει ευθύνη η κυβέρνηση αλλά όχι την κύρια ευθύνη και μόνο το 3% ότι τι φταίει ο σταθμάρχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις