Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023

ΤΩΡΑ - Επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σε πορείες για το δυστύχημα στα Tέμπη


 Επεισόδια ξέσπασαν σε συνέχεια της πορείας για την τραγωδία στα Τέμπη, προς τον σταθμό Λαρίσης, στην Αθήνα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εκτοξεύονται πέτρες στον σταθμό του μετρό «Αττική».

Όλα ξεκίνησαν όταν ομάδα νεαρών άρχισε να πετά φωτοβολίδες και να καίει κάδους. Η αστυνομία, με τη σειρά της, απάντησε με χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Ένταση υπήρξε και στην Θεσσαλονίκη σε ανάλογη πορεία για το δυστύχημα στα Τέμπη. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το thestoday, αυτή την ώρα σημειώνεται πετροπόλεμος και δακρυγόνα μεταξύ αντεξουσιαστών και ΜΑΤ.

Η διαμαρτυρία των φοιτητών ξεκίνησε στις 18.00 στην Καμάρα με πλακάτ που έγραφαν συνθήματα όπως «δεν ήταν ανθρώπινο λάθος» και «τέσσερα χρόνια ατομική ευθύνη», ενώ παράθεσαν μπροστά τους και παπούτσια ως συμβολισμός για τα θύματα που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Λίγο πριν τις 20:00 οι διαδηλωτές έφτασαν μέχρι τον ΟΣΕ, εκεί όπου είχε στηθεί ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Τα επεισόδια άρχισαν στο σημείο όπου στεγάζονται τα γραφεία της ΝΔ Θεσσαλονίκης, όταν κάποιοι από τους αντιεξουσιαστές κινήθηκαν προς τα ΜΑΤ. Ξεκίνησε ο πετροπόλεμος και οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με τη χρήση δακρυγόνων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις