Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

Ξεκινά η μεταφορά των ισπανικών Leopard 2A4 στην Ουκρανία: Το Κίεβο προετοιμάζεται για την εαρινή επίθεση - Ρώσοι αρματιστές: Είμαστε έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε τα M1 Abrams, Leopard 2 και Challenger 2


 Ολοκληρώνονται οι εκπαιδεύσεις  των Ουκρανών στα δυτικά άρματα μάχης όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ. Ήδη σε Γερμανία και Ισπανία (Leopard 2A6 και Leopard 2A4) τα ουκρανικά πληρώματα τέλειωσαν το εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα και το μόνο που απομένει είναι η μεταφορά στην Ουκρανία.

Με ίδιους φρενήρεις ρυθμούς συνεχίζεται η εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτικών στα υπόλοιπα δυτικά οπλικά συστήματα που προσφέρουν οι χώρες του ΝΑΤΟ.

Ήδη η εκπαίδευση στα αμερικανικά ΤΟΜΑ M2 Brandley έχει ολοκληρωθεί και τα πρώτα οχήματα βρίσκοπνται στην Ουκρανία ενώ σε Γερμανία και Βρετανία τα ουκρανικά πληρώματα συνεχίζουν  τις εκαπιδεύσεις σε Leopard 2 και Challenger 2.


Όλη αυτή η προετοιμασία εντάσσεται στην επικείμενη, όπως αναφέρουν πληροφορίες, εαρινή επίθεση που ετοιμάζει το Κίεβο στην ανατολική Ουκρανία κατά των ρωσικών δυνάμεων, με περίπου 40.000 άνδρες.

Η εκπαίδευση των Ουκρανών στην Ισπανία που ληταν διάρκειας 4 εβδομάδων και στα Leopard 2 που πρόκειται να προσφέρει η χώρα έχει ολοκληρωθεί και αυτή, ενώ σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ

Όπως αναφέρει το Reuters συνολικά 40 μέλη πληρωμάτων αρμάτων μάχης και 15 ειδικοί μηχανικοί εκπαιδεύτηκαν σχετικά με τη χρήση τους σε στρατιωτική βάση στη βορειοανατολική πόλη της Σαραγόσα, ανέφεραν οι ένοπλες δυνάμεις της Ισπανίας σε ανακοίνωσή τους.

«Ήταν έντονο», είπε ο Ισπανός εκπαιδευτής Κοντρέρας – ο οποίος αυτοπροσδιορίστηκε μόνο με τον βαθμό και το επώνυμό του – είπε στους δημοσιογράφους, στους οποίους επιτράπηκε η πρόσβαση στις ασκήσεις για πρώτη φορά.

Ο Κοντρέρας είπε ότι οι Ουκρανοί θα επέστρεφαν στα σπίτια τους «με μια πολύ αποδεκτή γνώση» των Leopard.

«Αν και τα άρματα  ήταν διαφορετικά, υπήρχαν πολλά συστήματα που συμπίπτουν με αυτά που χρησιμοποιούν και αυτό έκανε τα πράγματα πολύ πιο εύκολα. Με αυτό, μαζί με το κίνητρο που έφερε το προσωπικό και την επιθυμία τους να μάθουν, τα βλέπουμε πολύ καλά προετοιμασμένα για να ξαναρχίσουν τη μάχη.»

Βέβαια ο αριθμός των ισπανικών Leopard 2A4 δεν είναι σημαντικός ως τέτοιος. Η χώρα δίνει 6 άρματα μάχης αλλά αθροιστικά με τα υπόλοιπα η δύναμη των νεων αρμάτων είναι σημαντική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις