Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

Γκάρι Ρόσινγκτον: Πέθανε ο κιθαρίστας των Lynyrd Skynyrd


 Ο Γκάρι Ρόσινγκτον, ο κιθαρίστας των Lynyrd Skynyrd και το τελευταίο αρχικό μέλος του συγκροτήματος, πέθανε σε ηλικία 71 ετών.

Δεν δόθηκαν περισσότερες πληροφορίες για τα αίτια θανάτου.

Ο κιθαρίστας αντιμετώπιζε θέματα υγείας για δεκαετίες, συμπεριλαμβανομένου ενός καρδιακού επεισοδίου το 2015 και της επείγουσας επέμβασης καρδιάς το 2021.

Σε μια επίσημη δήλωση, οι Lynyrd Skynyrd έγραψαν: «Με τη βαθύτατη λύπη μας πρέπει να σας ενημερώσουμε, ότι χάσαμε σήμερα τον αδελφό, τον φίλο, το μέλος της οικογένειάς μας, τον τραγουδοποιό και κιθαρίστα, Gary Rossington. Ο Gary είναι τώρα με τα αδέρφια του Skynyrd και την οικογένειά του στον παράδεισο και παίζει όμορφα, όπως κάνει πάντα».

Το 2016, ο Rossington είπε στο περιοδικό Billboard ότι είχε αποφασίσει να συνεχίσει να παίζει, παρά τα προβλήματα υγείας του.

«Είναι στο αίμα μου, καταλαβαίνεις;» είπε. «Είμαι απλώς ένας παλιός κιθαρίστας και ξοδέψαμε όλη μας τη ζωή και τις 10.000 ώρες δουλειάς για να καταλάβουμε πώς να παίζουμε και να το κάνουμε αυτό. Οπότε νομίζω ότι όταν έχεις κάτι για τον εαυτό σου, θα πρέπει να το συνεχίσεις και να συνεχίσεις την τέχνη σου. Όταν συνταξιοδοτηθείς, τι ακολουθεί; Μου αρέσει να ψαρεύω, αλλά πόσο μπορείς να ψαρεύεις συνέχεια;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις