Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

Έγκλημα «με ονοματεπώνυμο» στα Τέμπη: Mε φωτογραφική διάταξη είχαν αυξήσει το όριο ηλικίας για τον σταθμάρχη – Hταν ακατάλληλος - Τι αναφέρει ο Κ.Τζαβάρας για την παράνομη μετάταξη του σταθμάρχη


 Έγκλημα με “ονοματεπώνυμο” αποδεικνύεται η σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών καθώς αυτός στον οποίο η κυβέρνηση έριξε όλο το βάρος της ευθύνης, δηλαδή ο 59χρονος Βασίλης Σαμαράς κατάφερε να διοριστεί στην θέση αυτή παρά το ηλικιακό απαγορευτικό με την από 30 Μαΐου 2022 (ΦΕΚ 2623) υπουργική απόφαση και πιο ειδικά απόφαση που εξέδωσε ο αρμόδιος Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κ.Α.Καραμανλής!

Συγκεκριμένα ο 59χρονος κατέλαβε την θέση αυτή μέσα από την υπουργική απόφαση του Κ.Α.Καραμανλή που επέτρεψε την επέκταση του ορίου ηλικίας (αρχικά από τα 42 στα 48 έτη) στα 60 έτη.

Έτσι μέσα από αυτή την υπουργική απόφαση αποδεικνύεται ότι στην θέση αυτή διορίστηκε χάρις στην “φωτογραφική διάταξη” που ψήφισε η κυβέρνηση.

Δηλαδή το έγκλημα έχει “ονοματεπώνυμο” και αυτό γιατί τα τα ηλικιακά όρια δεν έχουν μπει στην “τύχη” αλλά αφορούν την φυσική ικανότητα ανάληψης και ευθυνών ενός στελέχους που παίρνει αποφάσεις για “ζωή και θάνατο”.


Σήμερα ο Βουλευτής της Ν.Δ. Κ.Τζαβάρας “επαναστάτησε” κατά της προσπάθειας συγκάλυψης του εγκλήματος αναφέροντας:

“Η μετάταξη του 59χρονου σταθμάρχη Λάρισας είναι παράνομη καθώς δεν πληρούσε τις ηλικιακές προϋποθέσεις, κόντρα στα όσα δήλωσε ο Μ. Βορίδης, τον οποίο κάλεσε μάλιστα να ξανακοιτάξει την περίπτωση καθώς «είναι πολύ καλός νομικός και γνωρίζει τα σχετικά θέματα”. 


«Υπάρχει η προσωπική ευθύνη του σταθμάρχη, ο οποίος θα μου επιτρέψετε να πω ότι παράνομα προσελήφθη. Δεν ισχύει αυτό που ελεγχθεί ότι η πρόσληψή του έγινε με τον εσωτερικό κανονισμό του ΟΣΕ που προβλέπει για τις μετατάξεις. Αυτή η μετάταξη που επικαλείται το υπουργείο Εσωτερικών αφορά μετακίνηση στο εσωτερικό του ΟΣΕ, προσώπου που ήδη είναι υπάλληλος του ΟΣΕ» δήλωσε ο Κώστας Τζαβάρας και πρόσθεσε:

«Δηλαδή αυτό (σ.σ. που λέει ο ΥΠΕΣ) θα μπορούσε να ισχύει -και με αυτή την έννοια να μην ισχύει το όριο ηλικίας στην περίπτωση του συγκεκριμένου σταθμάρχη- εάν ήδη αυτός ήταν διοικητικός υπάλληλος ή αχθοφόρος» του ΟΣΕ.

Δυστυχώς όλο το σύστημα προσπαθεί να καλύψει τους ενόχους. Θα τα καταφέρουν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις