Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

Ευάγγελος Αντώναρος: «Κλείδωσε» η υποψηφιότητα του με τον ΣΥΡΙΖΑ – Σε ποια Περιφέρεια θα Kατέβει

 


Το έντονο πολιτικό «φλέρτ» που υπήρξε όλο το προηγούμενο διάστημα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Ευάγγελο Αντώναρο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, κατέληξε σε «γάμο».

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή, σύμφωνα με έγκυρες πηγές θα είναι υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές στην Περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής.

Η υποψηφιότητα φέρει «φαρδιά πλατιά» την υπογραφή του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο της κυβέρνησης Καραμανλή, όπου «κλείδωσε» και η σχετική υποψηφιότητα.

Η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας αναμένεται να γίνει το επόμενο χρονικό διάστημα. Η κίνηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να εντάξει στα ψηφοδέλτια της ένα από τα πρώτα πολιτικά «βιολιά» της κυβέρνησης Καραμανλή αναμένεται να προκαλέσει μεγάλη αίσθηση. Ειδικά όταν γίνεται λίγες μέρες μετά την επίσημη ανακοίνωση του Κώστα Καραμανλή ότι αποχωρεί από τον πολιτικό βίο της χώρας, αφού ισοδυναμεί ουσιαστικά με ανοιχτή πρόσκληση της Κουμουνδούρου προς τους «καραμανλικούς». 

Επιπρόσθετα με την τραγωδία στα Τέμπη και την παραίτηση του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Κ. Καραμανλή αλλά και την έντονη φημολογία ότι ο τελευταίος δεν θα κατέβει υποψήφιος βουλευτής στις επόμενες εκλογές απελευθερώνει πολλά στελέχη από το «Καραμανλικό μπλοκ» να ακολουθήσουν το «άρμα» του Μητσοτάκη. 

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι από το 2018, ο Ευαγ. Αντώναρος διαγράφηκε από τη ΝΔ λόγω δηλώσεών του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και από τότε οι κριτικές τοποθετήσεις τους προς την ηγεσία του κόμματος, είχαν …«βαφτιστεί» ως «καραμανλικός» αντίλογος.

Να σημειωθεί ότι σε πρόσφατη συνέντευξη του, στον τηλεοπτικό σταθμό «Κόντρα», ο κ. Αντώναρος είχε δηλώσει: «Με ενδιαφέρει πάντα η πολιτική, να συμμετάσχω ουσιαστικά σε μια προσπάθεια αναμόρφωσης της χώρας μέσα σε ένα προοδευτικό σχήμα. Άλλωστε είμαι άνθρωπος που προέρχομαι από το Κέντρο».

Ο ίδιος μάλιστα με νόημα είχε προσθέσει ότι «ένας άνθρωπος σαν εμένα δεν θα μπορούσε ποτέ να βρεθεί στις τάξεις της σημερινής ΝΔ όπου κυριαρχούν οι νεοφιλελεύθεροι και οι ακροδεξιοί» συνέχισε ο ίδιος κάνοντας λόγο για κορυφαίους υπουργούς που είναι «ακραίοι» και «υπερβολικοί» και υπό την προεδρία του ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Καραμανλή δεν θα ήταν ούτε βουλευτές.

Ο Ευαγ. Αντώναρος γεννήθηκε στην Αθήνα το Δεκέμβριο του 1950 και είναι γιος του γελοιογράφου Αρχελάου Αντώναρου και της Γεωργίας Πρωτονοτάριου. Αδελφός του ήταν ο αθλητικογράφος Μάνος Αντώναρος. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάστηκε ως δημοσιογράφος. Στις 2 Ιουλίου 2004 ορίστηκε αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος ενώ στις 23 Οκτωβρίου 2008 ορίστηκε με απόφαση του πρωθυπουργού κυβερνητικός εκπρόσωπος. Στις βουλευτικές εκλογές του 2009 συμπεριλήφθηκε πέμπτος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ χωρίς αρχικά να εκλεγεί. Την ίδια μέρα όμως λόγω της παραίτησης του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, Γιώργου Σουφλιά, η 5η θέση έγινε εκλόγιμη με συνέπεια να εκλεγεί εν τέλει βουλευτής. Στις εκλογές του 2012 ήταν υποψήφιος στη Β΄ Αθηνών. Πήρε 4.465 ψήφους και απέτυχε να επανεκλεγεί. Το 2018 διαγράφηκε από τη ΝΔ. Έχει τιμηθεί με διάφορα βραβεία μεταξύ των οποίων αυτό του ιδρύματος Μπότση. Το 1994 εκλέχθηκε πρόεδρος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου Ελλάδας, θέση στην οποία παρέμεινε για αρκετά χρόνια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις