Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

Ανατρέπει τα πάντα επιβάτης του MOIPAIOY TPENOY! “Υπήρχαν και άλλοι νεκροί που δεν αναζητήθηκαν” υποστηρίζει κατηγορηματικά

 


Βέβαιος ότι στο μοιραίο τρένο που συγκρούστηκε στα Τέμπη με την εμπορική αμαξοστοιχία με αποτέλεσμα υπήρχαν περισσότεροι επιβάτες από όσους έχουν ταυτοποιηθεί δήλωσε ο Λαρισαίος Βασίλης Νεθερίδης, επιζών του τραγικού δυστυχήματος και σύντροφος ενός εκ των θυμάτων, της άτυχης Κλαούντια.

Σε μια σημαντική καταγγελία προχώρησε επιβάτης της μοιραίας επιβατικής αμαξοστοιχίας που το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου συγκρούστηκε στα Τέμπη με τον πολύνεκρο απολογισμό. Ο Βασίλης Νεθερίδης, σύντροφος της Κλαούντια που έφυγε από τη ζωή, αναφέρει ότι ο ίδιος είδε στο κυλικείο τουλάχιστον δύο Βρετανούς τουρίστες, ηλικίας 40-50 ετών και έναν ακόμη Ρουμάνο, για τους οποίους δεν έχει κινηθεί η διαδικασία αναζήτησης.

Ο νεαρός επιβάτες που βγήκε από το τρένο τραυματίας, έχασε τη σύντροφό του, φοιτήτρια στρατιωτικής ιατρικής, η οποία, όπως λέει ο ίδιος, τού ζήτησε να βρει θέσεις σε άλλο βαγόνι ώστε να μην καθίσουν όλο το βράδυ στο κυλικείο. Κάπως έτσι σώθηκε ο ίδιος, ενώ η σύντροφός του χάθηκε στο δυστύχημα.

Για την τραγωδία που έζησε, αλλά και την καταγγελία του για τους αγνοούμενους, είπε: «Μπήκαμε στην Αθήνα 19:20 και κάτσαμε στο κυλικείο. Θέλαμε να πάρουμε καφέ, να φάμε κάτι γιατί επιστρέφαμε από το Πατρινό Καρναβάλι. Περνάμε τη Λάρισα, παραλείπω το γεγονός της καθυστέρησης στο Παλαιοφάρσαλο. Ήμασταν με την Κλαούντια στο κυλικείο, πίναμε καφέ και ακούγαμε μουσική.

Εκεί που καθόμασταν στις καρέκλες του κυλικείου θεώρησα καλύτερο να κάτσουμε πιο πίσω. Λέω στην Κλαούντια μήπως να πάω κοιτάξω αν έχει θέση; Σηκώθηκα μπήκα στο τρίτο βαγόνι έκανα πέντε με δέκα βήματα και άκουσα ένα τεράστιο κρότο. Απλά λιποθύμησα. Μετά σύρθηκα σε όλο τον διάδρομο. Δεν έχω σπασίματα, δεν ξέρω πως. Ξύπνησα μετά από 10 λεπτά από τον καπνό που με έπνιγε.

Άτομα φώναζαν καιγόμαστε ζωντανοί. Δεν είχα καταλάβει τι είχε συμβεί. Άπλωσα το χέρι μου – είχα ήδη πειστεί ότι θα καώ ζωντανός – και έπιασα ένα παράθυρο. Είχα αυτό το παράθυρο, βγήκα και αυτό που αντίκρισα, δεν μπορώ να το εξηγήσω ούτε στους ψυχολόγους που μιλάω. Ήταν μια άρρωστη ταινία.

Αυτό δεν μπορώ να διαχειριστώ, ότι εκείνο το δευτερόλεπτο μου είπε πήγαινε να δεις αν έχει θέση. Έψαχνα να βρω την Κλαούντια, δεν μπορούσα να βρω καν το κυλικείο»

Παράλληλα ο ίδιος αναφέρει ότι πιθανότατα υπήρχαν και άλλοι αλλοδαποί επιβάτες που δεν έχουν αναζητηθεί: «Ήταν ένα ζευγάρι Βρετανοί, ηλικίας 40-50 ετών. Δεν έχει ακουστεί κάτι για αυτούς τους δύο ανθρώπους».

Δίπλα μου καθόταν και ένας άνδρας, ρουμανικής υπηκοότητας, ο οποίος δεν έχει αναζητηθεί. (…) Νιώθω πολύ άσχημα και δεν ξέρω, είμαι σε μια πολύ περίεργη κατάσταση, απλά δεν έχω λόγια. Θέλω να ευχηθώ σε κάθε άνθρωπο να μη δουν ποτέ τα ματιά του ό,τι είδαν τα δικά μας και να μην νιώσουν ποτέ οι ψυχές τους ό,τι ένιωσαν οι δίκες μας».


karditsastakra.com

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις