Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

Τέμπη: Oι διορθώσεις στο Bιβλίο Bαρδιών για την ώρα αποχώρησης των σταθμαρχών – Δείτε το Eγγραφο

 


Πολλά νέα ερωτήματα ανακύπτουν για την τραγωδία στα Τέμπη μετά και το έγγραφο που βλέπει το φως της δημοσιότητας. Πρόκειται για την τελευταία σελίδα από το βιβλίο βαρδιών στο σταθμαρχείο Λάρισας.

Στη συγκεκριμένη σελίδα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» οι προηγούμενοι σταθμάρχες Κ.Π. και Π.Χ. παραδίδουν τον σταθμό στον άπειρο και μοιραίο όπως αποδείχθηκε σταθμάρχη, Β.Σ. ο οποίος είναι ήδη προφυλακισμένος.

Ως ώρα άφιξής τους στο σταθμό, αναφέρεται 14.00, η ώρα που ήταν ορισμένο από το βιβλίο βαρδιών να πιάσουν δουλειά. Ως ώρα αναχώρησης όμως αναφέρεται η 22.30 και με μια προσεκτική ματιά φαίνεται ότι η ώρα αυτή έχει διορθωθεί, αφού κάτι άλλο ήταν γραμμένο εκεί νωρίτερα και η νέα ώρα -22.30– έχει μάλιστα υπογραμμιστεί με έντονη γραμμή.

Έγγραφο για βάρδιες στο σταθμαρχείο Λάρισας

Ο 59χρονος σταθμάρχης σύμφωνα με όσα μετέδωσε η εκπομπή TLive επικαλούμενη την κατάθεσή του, φέρεται να έχει πει ότι μετά το τραγικό συμβάν, η ώρα της παράδοσης – παραλαβής που καταγράφεται στο αντίστοιχο βιβλίο, σβήστηκε με διορθωτικό.

«Δεν πρόλαβα να ενημερώσω τον προϊστάμενό μου ή την επιθεώρηση ότι είχαν αποχωρήσει στις 22:15 με 22:20 ο παλιός σταθμάρχης και στις 22:05 με 22:10 ο νεότερος, λόγω του φόρτου εργασίας μου. Όπως διαπίστωσα από την κατάθεση του προϊσταμένου μου, αυτός είχε δώσει εντολή στους σταθμάρχες της απογευματινής βάρδιας να καθίσουν μέχρι τις 23:00, ενώ και ο κεντρικός σταθμάρχης Λάρισας έδωσε εντολή στον παλαιότερο σταθμάρχη να καθίσει μέχρι να περάσει και η αμαξοστοιχία 62», κατέθεσε ο 59χρονος, σύμφωνα με την εκπομπή.

«Ο κάθε σταθμάρχης μετά τη βάρδιά του παραδίδει και παραλαμβάνει ο νέος και αυτή η παράδοση – παραλαβή εντυπώνεται εγγράφως στο βιβλίο και καταγράφεται η ώρα έναρξης και λήξης της προηγούμενης βάρδιας. Μετά το συμβάν, η ώρα παράδοσης – παραλαβής διορθώθηκε με μπλάνκο στο βιβλίο παράδοσης-παραλαβής που τηρείται στο γραφείο του σταθμάρχη», ανέφερε ο 59χρονος.

«Δεν θυμάμαι ποια ήταν η ώρα που υπογράψαμε ότι παρέλαβα. Το συγκεκριμένο βιβλίο βρίσκεται πάντα ανοιχτό στο γραφείο του σταθμάρχη, τοποθετημένο σε ένα ράφι και διαπίστωσα μετά το συμβάν ότι ήταν διορθωμένη η ώρα. Η πραγματική ώρα αναχώρησης του παλιού σταθμάρχη είναι γύρω στις 22:20 και του νέου γύρω στις 22:10», κατέθεσε μεταξύ άλλων ο 59χρονος.

«Από τις 22:25 περίπου μένω μοναδικός σταθμάρχης στον σταθμό της Λάρισας, περιμένοντας την άφιξη της αμαξοστοιχίας 2597 προαστιακός από Θεσσαλονίκη για Λάρισα, η οποία θα ερχόταν στις 22:35 περίπου στον σταθμό, όπως και ήρθε», συμπλήρωσε ο κατηγορούμενος σταθμάρχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις