Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

O Kιμ Γιονγκ Ουν ζήτησε την προετοιμασία του στρατού για πραγματικό πυρηνικό πόλεμο το προσεχές διάστημα.

 


O Κιμ Γιονγκ Ουν ζήτησε την προετοιμασία του στρατού για πραγματικό πυρηνικό πόλεμο το προσεχές διάστημα.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν διέταξε τον στρατό της χώρας να πραγματοποιήσει περισσότερες ασκήσεις για να προετοιμαστεί για έναν πραγματικό πυρηνικό πόλεμο.

Σύμφωνα με το IRNA, επικαλούμενο το Reuters, το αίτημα ήρθε αφού ο Κιμ Γιονγκ Ουν επέβλεψε μια πυρηνική άσκηση. Η άσκηση απέδειξε την ικανότητα της Βόρειας Κορέας να αντιμετωπίσει έναν πραγματικό πόλεμο.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας μετέδωσε το πρωί της Παρασκευής ότι όλες οι επιθετικές μονάδες του στρατού θα πρέπει να είναι έτοιμες να εφαρμόσουν πλήρως δύο αποστολές: πρώτον να αποτρέψουν τον πόλεμο να εισχωρήσει μέσα στην βόρειο κορέα και δεύτερον να αδράξουν την πολεμική πρωτοβουλία αυξάνοντας τις ασκήσεις για πραγματικό πόλεμο.

Εν τω μεταξύ, η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο προς την Κίτρινη Θάλασσα την Πέμπτη ως απάντηση στην άσκηση της αυτής της εβδομάδας μεταξύ της Νότιας Κορέας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η κοινή άσκηση μεταξύ της Νότιας Κορέας και των Ηνωμένων Πολιτειών έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την Δευτέρα και να συνεχιστεί για 10 ημέρες. Η Πιονγκ γιάνγκ είχε προειδοποιήσει προηγουμένως τη Σεούλ και την Ουάσιγκτον ότι η διεξαγωγή κοινών ασκήσεων θεωρούνται πολεμικές ενέργειες εναντίων της βόρειας κορέας.

Νοτιοκορεάτες νομοθέτες ανακοίνωσαν την περασμένη Τρίτη ότι η Βόρεια Κορέα είναι πιθανό να πραγματοποιήσει μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις με τον νέο της διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο.

Η Kim Yo-jong, η αδερφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, προειδοποίησε σε δήλωση ότι εάν οι ΗΠΑ αναλάβουν στρατιωτική δράση κατά των πυραυλικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας, η Πιονγκγιάνγκ θα το θεωρήσει ευθεία πρόκληση πολέμου και θα απαντήσει άμεσα.


crime-study.gr

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις